Connect with us

Hirdetés

technokrata

EKG-val és GPS-szel felvértezett speciális mobiltelefon

Kütyük

EKG-val és GPS-szel felvértezett speciális mobiltelefon

A Vitaphone 2300-ról első hallásra talán azt lehet hinni, hogy az egyik mobil operátor legújabb terméke, azonban nem erról van szó, ugyanis a Vitaphone 2300 nem más, mint egy integrált EKG készülékkel felvértezett, tulajdonosa egészségére vigyázó mobiltelefon.

A németországi Mannheimben székelő Vitaphone cég legújabb modellje az első olyan mobiltelefon, melynek segítségével háromcsatornás EKG vizsgálatot lehet készíteni, és ami legalább ilyen fontos, a vizsgálat eredményeit automatikusan el lehet küldeni az orvosi rendelőkbe.

A Vitaphone munkatársai a bejelentés kapcsán elmondták, hogy az integrált EKG elektródái a mobiltelefon hátlapján kaptak helyet, a készülékkel pedig oly módon lehet EKG vizsgálatot folytatni, hogy a páciensek egyszerűen a csupasz mellkasukra helyezik a Vitaphone 2300-at. A vizsgálat végeztével a különleges mobiltelefon teljesen automatikusan elküldi a mért adatokat a Vitaphone Service Centerbe, ahol azok feldolgozásra kerülnek, végül pedig a szakorvosok vetik alá őket alapos elemzésnek.

Amennyiben a vizsgálati eredmények arra okot adnak, a Vitaphone munkatársai azonnal mentőt küldenek a gyengélkedő páciensekért. Ebben az esetben jut egyébként fontos szerephez a Vitaphone 2300 integrált GPS, vagyis globális helymeghatározó modulja, melynek segítségével a központban könnyedén megállapítható a Vitaphone 2300 tulajdonosok aktuális tartózkodási helye.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés