Connect with us
Hirdetés

technokrata

Jó hír: A Windows úgy döntött, megújítja a közkedvelt jegyzettömb alkalmazását

Geek

Jó hír: A Windows úgy döntött, megújítja a közkedvelt jegyzettömb alkalmazását

Jó hír: A Windows úgy döntött, megújítja a közkedvelt jegyzettömb alkalmazását

Meglepő, de a mai napig rengetegen használják és imádják az egyszerű kis programot

A Windows manapság próbál szuper modern, androidos utakat követni, ezért mint tudjuk már létezik Windows Store, ami tele van mindenféle-fajta menő, csillivilli applikációval mégis, az emberek leginkább a jegyzettömb megújítására vágynak. Most megkapják.

 

Ahogy azt észlelhettük, a jelenlegi 10-es Windows legújabb frissítéseivel sem kaptunk változást a jegyzettömbben, gyakorlatilag ’95 óta ugyanúgy néz ki, bár ez nem biztos, hogy baj, hiszen pont az egyszerűségéért szeretjük. Ettől függetlenül azért nem ártana, ha egy-két dolgot meg lehetne csinálni benne, amit mondjuk a Word-ben lehet, de itt nem. Természetesen semmi értelme nem lenne, ha ugyanolyan lenne, mint a közismert szövegszerkesztő, hiszen ennek pont az a lényege, hogy villámgyors, egyszerű, formázatlan jegyzeteket tudjunk készíteni, ami nagyon kis helyet foglal.

Idén minden megváltozik

A Microsoft úgy gondolta enged a külső nyomásnak és be is jelentették a kibővített, felújított szövegszerkesztőt, ami ígéreteik szerint nem fogja elveszteni egyszerű báját. Az egyik legfontosabb funkció amiről már tudni, hogy végre majd egyszerűen lehet növelni a betűméretet. Csak annyi lesz a dolgunk, hogy az egér görgőjével közelítünk, vagy távolítunk, sima zoom-olásról lesz szó. Emellett javítanak a szövegen belüli keresésen, a szöveg tördelésén illetve még egy-két apróságon, mint például a Ctrl+Backspace billentyűkombináció használata, ami az utoljára leírt szavakat törli vissza.

Körülbelül az idei év végig kell várnunk az újításra, egyszer csak érkezni fog egy frissítéssel.

Forrás: HVG.hu

További Geek

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin

Hirdetés
Hirdetés