Connect with us

Hirdetés

technokrata

A MobileOCT telefonunk segítségével diagnosztizálja a rákot

Startup

A MobileOCT telefonunk segítségével diagnosztizálja a rákot

A berendezés akár életet is menthet.

Valószínűleg mind hasonlóképpen fontosnak találjuk okostelefonjainkat, és nem szívesen hagynánk otthon őket egy átlagos napon. Azon kívül, hogy bármikor elérhetőek leszünk ezáltal, szinte minden kellő információ csak egy érintésre van tőlünk, legyen az közlekedési hír, buszmenetrend, vagy csak az időjárás előrejelzés. Nem beszélve az évről évre érkező lenyűgöző funkciókról, amik egyre okosabbá teszik készülékeinket. A MobileOCT egy eddig nem látott szolgáltatással bővíti telefonunk palettáját, ugyanis használatával képesek vagyunk észlelni az esetleges fej-nyak rákot

Elsőre talán tényleg ijesztőnek hat, de ez fontos előrelépés, hiszen az eszköz meg is mentheti életünket. Köztudott, hogy minél később kezdik el kezelni a rákkal diagnosztizált betegeket, annál kisebb az esély a gyógyulásra. Ha rendszeresen használjuk, még időben el tudunk menni szakorvoshoz, és nem csak akkor, ha már komolyabb tünetek jelentkeznek. A készülékkel még csak ezt az egy típusú rákot észlelhetjük, de már dolgoznak bővítésen a fejlesztők.

Telefonunkat a berendezésen kialakított tokba kell helyezünk, mely a 10-szeres zoommal és egy világító egységgel biztosítja a tökéletes képminőséget, mellyel vizsgálhatóak a fej-nyaki elváltozások. A cég jelenleg az Indiegogon gyűjti a tőkét az induláshoz, de már mind kíváncsian várjuk, hogy valójában mire képes az szkenner.

mobile-oct news-mobileoct-600x375 3031120-inline-s-vodafone-02

 



Szólj hozzá!

További Startup

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés