Connect with us

Hirdetés

technokrata

Így durran majd óriásit az 5G

Dotkom

Így durran majd óriásit az 5G

Négy éven belül villámgyorsasággal terjed majd az új szuperhálózat.

Az 5G-előfizetések terjedése 2020-ban kezdődik majd, és a számuk várhatóan gyorsabban fog nőni, mint a 4G-é. Az 5G fejlődését olyan alkalmazások segítik majd elő, amelyek hatással lesznek a fogyasztókra és az iparágakra is. Az 5G-re várható új felhasználási területek, többek között a biztonságos, önvezető autók, távoli vezérlésű robotok, haptikus visszajelzésű drónok és rögzített vezeték nélküli háztartási eszközök – a száloptikai kapacitással vetekedve. Ezek eredményeképpen a mobil szolgáltatók már ma tervezik az 5G-jövőt.

5g

Az Ericsson már több, mint 20 vezető mobil szolgáltatóval működik együtt világszerte az 5G-hálózat kiépítésén és alkalmazásain, beleértve az 5G helyszíni tesztjeit 2016-ban. Az 5G-hálózatok rohamos fejlődésének és az 5G-szolgáltatások gyors elterjedésének elősegítésére az Ericsson bejelentette az 5G pluginek bevezetését. Ezek szoftveralapú innovációk, amelyek a lényeges 5G technológiai koncepciókat vezetik be a jelenlegi celluláris hálózatokba. 

Az 5G-alkalmazások a meglévő hálózatokat fogják használni

Az LTE bővülése és fejlődése tovább folytatódik, az egyre nagyobb számú előfizető és az extrém adat és videó alkalmazáslefedettség iránti növekvő igényeik miatt, valamint az új, kis teljesítményű, nagy kiterjedésű hálózati (LPWA) alkalmazások miatt a Dolgok Internetéhez (IoT). 2019-re az LTE lesz a domináns mobil hozzáférési technológia világszerte, és 2021 végére el fogja érni a 4,3 milliárd előfizetést.

Ezzel párhuzamosan az 5G fejlesztésének részét képezi a jelenlegi rádiós hozzáférési technológiák evolúciója, illetve az új, gyakran magasabb frekvencián működő, globálisan szabványosított technológiák megjelenése. Ezek a magasabb frekvenciák kisebb hatótávolsággal rendelkeznek a jelenlegi mobilhálózatokhoz képest, és hajlamosak a lombozat, valamint a hőmérsékleti tényezők okozta csillapításra, amely hatással lehet teljesítményükre és megbízhatóságukra. Azonban az 5G sikertényezője nemcsak az új frekvenciasávok hatékony kihasználása lesz, hanem annak biztosítása is, hogy „az egész több, mint a részeinek összessége”, amikor az LTE és az új rádiós hozzáférési technológiák kombinálásáról van szó.

Ez az, ahol az Ericsson 5G pluginek a képbe kerülnek. Ezek szoftveralapú innovációk, amelyeket az Ericsson rádiórendszere támogat, és amelyek olyan funkciókat valósítanak meg, amelyeket a szolgáltatók a jelenlegi hálózatokban az 5G-re való átálláshoz használhatnak.

 5g_2

A rugalmas hálózati fejlődés elősegítése

A világ mobilforgalmának negyven százaléka halad át Ericsson-hálózatokon, és az Ericsson lehetővé teszi, hogy ezek a hálózatok rugalmasan fejlődjenek a felhasználói igények, új alkalmazások és helyi piaci körülmények alapján. Az 5G pluginekkel a mobilszolgáltatók elkezdhetik az 5G technológia tesztelését és megvalósítását akár már az idei évben, és saját ütemezésük szerint fejleszthetik az 5G-t.

 

Az Ericsson 5G pluginek 2016-tól kezdve állnak rendelkezésre a szolgáltatói tesztekre, és 2017-től lesznek elérhetők a kereskedelmi hálózatok számára.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés