Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ezekben az iskolákban végre európai módon tanulhatnak a gyerekek

Dotkom

Ezekben az iskolákban végre európai módon tanulhatnak a gyerekek

Több mint 6 ezer diákhoz jutott el a Vodafone Digitális Iskola.

Összesen 600 darab táblagépet vehettek át szerdán nyolc Csongrád megyei iskola tanárai és diákjai, ezzel lezárult a Vodafone Digitális Iskola Program első fázisa. Az országszerte 25 iskolát érintő program keretében a vállalat összesen 1300 darab Vodafone Tab Speed LTE táblagépet adott át az iskoláknak, valamint ezután is díjmentesen biztosítja az eszközök oktatási célú használathoz szükséges havi 3 GB adatforgalmi keretet és finanszírozza az érintett több mint 6400 gyermek, valamint közel 700 pedagógus internetbiztonsági oktatását is.

2016-03-23 12.34.18

„A Vodafone Digitális Iskola Program legfőbb célja a magyarországi oktatás digitális átalakításának ösztönzése és a sok esetben hátrányos helyzetű fiatalok számára a digitális esélyegyenlőség megteremtése, mondta a rendezvényen Marchhart Pál, a Vodafone Magyarország Vállalati kapcsolatokért felelős vezérigazgató-helyettese. Mint elmondta: Nem informatikusokat képzünk, hanem abban kívánunk segíteni, hogy a gyermekek – a majdani pékek, buszvezetők, jogászok, önkormányzati vezetők, pedagógusok vagy épp állatorvosok – képessé váljanak tudatosan élni a technológia nyújtotta lehetőségekkel, ezáltal nagyobb esélyük legyen a továbbtanulásra és később a folyamatosan változó munkaerőpiacon való érvényesülésre.

Marchhart Pál elmondta, hogy a Vodafone Digitális Iskola Program a Vodafone Magyarország Alapítvány legambiciózusabb programja. A Vodafone Magyarország Alapítvány 2003-as alapítása óta közel 1,5 milliárd forintot fordított  Magyarországon jó ügyek szolgálatára.

Több fronton is igyekszünk megfelelni a mai élet kihívásainak, amit a Vodafone Digitális Iskola Programban való részvételünk is bizonyít.” – mondta Czunyiné Bertalan Judit, Digitális tartalomfejlesztésért felelős kormánybiztos. „Fontos, hogy elősegítsük a gyermekek alapkészségeinek fejlődését és kulcskompetenciáik megerősödését. A jövő munkavállalói számára szinte minden területen elengedhetetlen a digitális írástudás és a digitális környezet intelligens használata, ezért indítottuk útnak az Okosportált is, amelyre folyamatosan kerülnek fel az egyes műveltségterületekhez tartozó tananyagok.” – tette hozzá a kormánybiztos.

2016-03-23 14.15.11

 

„Az a szándékunk, hogy 21. századi oktatásban neveljük a gyermekeket és olyan kompetenciák elsajátításában is segítsük őket, amelyek esetenként számunkra is újak. Fontosnak tartjuk, hogy rendszerben gondolkozzunk és ez olyan távlatokat nyit meg, mint a Vodafone Digitális Iskola program, amely magában foglalja az infrastruktúra, a tartalom és a módszertan egységes fejlesztését”, mondta Pölöskei Gáborné, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ elnöke.

A Stanford Egyetem által kifejlesztett Komplex Instrukciós Program (KIP) célja az eltérő igényű és különféle szociális háttérrel rendelkező gyerekek együttnevelése, illetve a tanulmányi eredmények javulása.  A KIP program révén a tanárok egy olyan, csoportmunka-szervezésen alapuló oktatási módszer szerint oktathatják a diákokat, amely nem csupán a tudásszint emelkedését, de a folyamatos sikerélményt is biztosítja a gyermekek számára.

2016-03-23 11.48.17

A – jelenleg már 17 iskolában alkalmazott – KIP elterjesztését és működtetését immár hatodik esztendeje támogatja a Vodafone Magyarország Alapítvány. A program a most csatlakozó 8 Csongrád megyei iskolában a Vodafone Digitális Iskola Program keretében kerül bevezetésre és ezekben az iskolákban a pedagógusok KIP-es képzését is a Vodafone Magyarország Alapítvány finanszírozza.

A Vodafone Digitális Iskola Program megvalósításában az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI), a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK), a Komplex Instrukciós Programot (KIP) Magyarországon működtető Hejőkeresztúri Iskolásokért Alapítvány, valamint szakmai partnerként az Együttható Egyesület vállalt szerepet. Utóbbi a pedagógusok internetbiztonsági képzését látja el, míg a diákokat a Vodafone munkatársai, önkéntes munka keretében oktatják az elkövetkező időszakban a biztonságos internetezésre.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés