Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kezdünk nem bízni az Iwiwben, Facebookban

Dotkom

Kezdünk nem bízni az Iwiwben, Facebookban

Az online bűnözés folyamatos terjedése megingatta a közösségi hálózatok iránti bizalmat.

Az RSA – az EMC biztonsági részlege – közzétette a 2010-es Global Online Consumer Security Survey nevű felmérés eredményeit. A kutatásban több mint 4500 vásárló vett részt és adott választ az online fenyegetések ismeretével, a személyes információk online biztonságával kapcsolatos aggodalmakkal, az ezek megosztásának készségével és a jobb személyazonosság-védelmi megoldások iránti igényekkel kapcsolatos kérdésekre.

A felmérés jelentősebb megállapításai között szerepel, hogy az adathalász-támadások ismertsége 2007 és 2009 között megduplázódott, és hogy a saját beszámolója szerint ilyennek áldozatául esett személyek száma ugyanezen időszakban meghatszorozódott. Emellett, miközben minden nap százezrek csatlakoznak a közösségi hálózatokhoz, a vizsgálat kimutatta, hogy az online közösségekben tag válaszadók közel kétharmada (65 százaléka) jelezte, hogy egyre kevésbé szívesen kommunikál vagy oszt meg információkat ezeken a helyeken a fokozódó biztonsági aggodalmak miatt.

A közösségi hálózati webhelyek kiváló vadászterületet kínálnak az online bűnözők számára, mivel globális hatókörűek, a legkülönfélébb életmódú aktív felhasználók százmillióit érik el és mozgatják meg. Ez elsődleges célponttá teszi e közösségeket azok számára a bűnözők számára, akik megtévesztő módszerekkel információkat akarnak kicsalni az emberektől. Erre természetes válaszreakció, hogy a közösségi hálózati weboldalakat használók közül ötből négyen (81%) aggodalmakat fogalmaztak meg a személyes adataik online biztonságával kapcsolatban.

„Az online bűnözők rendkívül ügyesen csapják be az embereket és kész adathalász-támadásokkal ejtik csapdába áldozataikat. Számtalan olyan esetet ismerünk, amikor a csalók a népszerű hírességekről, rocksztárokról, profi sportolókról friss híreket kereső személyeket használnak ki azzal, hogy rosszindulatú szoftvereket helyeznek el a híres emberekről tudósító weboldalakon azért, hogy megfertőzzék az odalátogatók gépeit. Miközben nagyon bonyolult lenne visszatartani az embereket attól, hogy ilyen helyeket látogassanak, jobb eredményeket érhetünk el abban, hogyan védjük meg őket.” – mondta Christopher Young, az RSA vezető alelnöke.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés