Connect with us
Hirdetés

technokrata

Peren kívül egyezhet meg a Telekom?

Dotkom

Peren kívül egyezhet meg a Telekom?

A Magyar Telekom tájékoztatása szerint az Egyesült Államok igazságügyi minisztériuma (DOJ) február végén levélben kérte a cég audit bizottságát, hogy belső vizsgálatáról szóló jelentésének kibocsátása előtt még vizsgáljon meg néhány kérdést – jelentették be.

Az audit bizottság a macedón leányvállalatnál évekkel ezelőtt tapasztalt visszaélésekkel kapcsolatban folytatja saját vizsgálatát. A minisztérium a távközlési cég bejelentése szerint tisztában van azzal, hogy a kérés késleltetheti az ügy lezárását, de óva intett attól, hogy a jelentést lezárják az amerikaiak által folytatott vizsgálat befejezése előtt, mert az így a DOJ vizsgálatának eredményét is befolyásolhatná. A levélben az amerikai minisztérium kijelentette azt is, hogy a belső vizsgálat segíti és segítette a DOJ munkáját és az együttműködést figyelembe fogja venni a jelen ügy esetleges peren kívüli lezárásakor.

Az évek óta tartó vizsgálat mindenesetre már a Telekom-közgyűléseken is téma szokott lenni részvényesi kérdések formájában. Ez nem csoda, hiszen egyelőre beláthatatlannak tűnik a vizsgálat lezárulta, másrészt a Telekomnál az évek folyamán egyre nagyobbra dagad az az összeg, amelyet az ezzel kapcsolatos költségek emésztenek fel. Korábbi számításaink szerint például ha a magyar cég akkora büntetést kapna árbevétel-arányosan, mint amekkorával a Siemens AG-t sújtották korrupciós ügyekben az európai és amerikai hatóságok, akkor is kevesebbet kellene fizetnie, mint amennyit eddig erre a célra elköltött.

Maradt 74 forint az osztalékjavaslatA Magyar Telekom tegnap közzétett közgyűlési előterjesztéseiben a korábban említett bruttó 74 forintos részvényenkénti osztalékjavaslat szerepel. A közgyűlés április 2-án lesz, osztalékszelvény nélkül a cég papírjai április 27-én forognak majd először. Változik az igazgatóság és a felügyelőbizottság összetétele is.Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu