Connect with us

Hirdetés

technokrata

Megalakult az Informatikai Vezetők Társasága

Dotkom

Megalakult az Informatikai Vezetők Társasága

Összefogott a dél-dunántúli információs és telekommunikációs szakma.

A dél-dunántúli régió gazdasági teljesítménye országos viszonylatban évek óta erős visszaesést jelez. A fejlett országok gazdasági folyamatait elemezve megfigyelhető, hogy a szolgáltatások egyre nagyobb potenciált képviselnek. Ezen belül is az e-gazdaság, az információs és telekommunikációs (IKT) technológia szektor teljesítménynövekedése a legmeghatározóbb.

A Dél-Dunántúlon a közelmúltig nem volt olyan szakmai fórum, amely befolyását és szakértelmét latba vetve az IKT ágazat fejlesztése mellett kiállhatott volna. Ezért a helyi gazdasági szféra, a közszolgáltatók és a közigazgatás informatikai vezetői összefogtak, és megalakították az Informatikai Vezetők Társasága Közhasznú Egyesületet. A szervezet célja, hogy szakmai hátterével segítse a régió gazdasági fejlődését, az információs társadalom kiépítését, az esélyegyenlőség növelését és a munkahelyteremtést.

Megvizsgálva a dél-dunántúli régió gazdasági helyzetét, az elkészült tanulmányok alapján megállapítható, hogy térségünk rendelkezik kihasználható erőségekkel (pl. oktatás, kultúra, kutatóközpontok, intézmények). Az Egyesület tagjai úgy gondolják, hogy a kedvező adottságokra építve szorgalmazni szükséges az IKT infrastruktúra fejlesztését, a komplex elektronikus szolgáltatások számának növelését. Az információs társadalom létrehozása iránti elkötelezettségüket bizonyítani kívánják a 2007-2013 tervezési időszakban. Az Egyesület célja, hogy kialakított véleménye meghatározó legyen, tanácsadói tevékenységével segítse a döntéshozók munkáját.

Az Egyesület tagjai a Dél-Dunántúl meghatározó szervezeteinek informatikai vezetői. Jártasak informatikai és telekommunikációs fejlesztésekben, a tudásalapú társadalom építésében, az elektronikus szolgáltatások tervezésében, bevezetésében. A legnagyobb erő az összefogásban rejlik. Az Egyesület lehetőséget biztosít a gyorsan fejlődő, és egyre erőteljesebben tagozódó szakma együttműködésére. Az Egyesület keretében az informatikai és telekommunikációs ágazat minden területéről jelenlévő szakértők megvitathatják a szakmai ötleteket és problémákat. Az Egyesület tagjai szerették volna feleleveníteni az informatikai „hőskorszak” szakmai összetartásának élményét is. A jelenleg 18 taggal rendelkező egyesületnél további szakemberek jelezték csatlakozási szándékukat.

Az Egyesület általános céljai, adatai, tagjainak önéletrajza megtalálható az egyesület portálján.

Néhány program, melyek megvalósítását az Egyesület tagjai szakmai hátterükkel, tanácsadói munkájukkal kiemelten kívánják támogatni:
– az Európai Unió i2010 információs társadalom stratégiája;
– az Európa Kulturális Fővárosa Pécs 2010;
– Pécs, az életminőség versenyképességi pólusa gazdaságfejlesztési stratégia;
– a 2007-2013-as tervezési ciklusban lehívható Európai Uniós pályázati források hatékony felhasználása a dél-dunántúli gazdasági társaságok és közigazgatási intézmények révén;
– az infokommunikációs technológiák (IKT) felhasználásának ösztönözése a régióban, a kistérségekben, a településeken (gazdaság, oktatás, egészségügy, közigazgatás stb.).



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés