Connect with us

Hirdetés

technokrata

Képzés két biten

Dotkom

Képzés két biten

Megkezdődött a negyedik év a Digitális Középiskolában.

Megkezdte a negyedik évét a Digitális Középiskola. A 2003-tól működő program, a tanulni vágyó, hátrányos helyzetűeknek nyújt segítséget. A negyedik évfolyamat már csak tíz hónap választja el, hogy az országban elsőként digitálisan szerezzék meg az érettségijüket.

A Földes Ferenc Gimnáziumban, a Miskolci Egyetem és az INNOCENTER Innovációs Központ Kht. konzorciumi együttműködésével, az Informatikai és Hírközlési Minisztérium támogatásával 2003. szeptemberétől kezdődően számítógéppel támogatott levelező tagozatos gimnáziumi képzése indult a hátrányos helyzetűek számára. A hagyományosan négy évig tartó képzés után érettségizhetnek a tanulók és lehetőségük nyílik egyetemi, főiskolai tanulmányok folytatására, valamint érettségihez kötött akár felsőfokú szakmai képzettség megszerzésére is.

Az oktatáshoz szükséges digitális segédanyagot a Földes Ferenc Gimnázium pedagógusai dolgozták ki. A középiskolai tankönyveket és az Oktatási Minisztérium SULINET Digitális Tudásbázis programjának keretében kidolgozott digitális oktatási anyagokat kiegészítő online segédanyagok célja, hogy változatos eszközökkel, a multimédia és az interaktivitás, valamint a hálózati kommunikáció lehetőségeit kihasználva segítsék elő az egyéni tanulást, fejlődést.

A tanulók Interneten tartják a kapcsolatot a tanárokkal, és modulonként három alkalommal konzultációs és vizsgaórákon vesznek részt a Kistérségi Oktatási Központokban.

Az újonnan beiratkozottak száma 248 fő, összesen 483 tanuló vesz részt a Digitális Középiskola képzésben.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés