Connect with us

Hirdetés

technokrata

Tartalom alapú számlázási megoldás a mobilszolgáltatóknál

Dotkom

Tartalom alapú számlázási megoldás a mobilszolgáltatóknál

200 millió mobiltelefon felhasználót szolgál ki a Cisco tartalom alapú számlázási megoldása. A számlákon elkülönítve jeleníthetők meg a különböző – hangátviteli, üzenetküldési, multimédiás, játékokat kínáló, webes és egyéb – mobil szolgáltatások.

A Cisco Systems újabb mérföldkövet hagyott maga mögött: a Cisco Content Billing tartalom alapú számlázási megoldását alkalmazó 25 mobilszolgáltató világszerte több mint 200 millió felhasználót képes kiszolgálni. A Cisco megoldása három, tartalom alapú számlázást támogató funkciót kínál: a tartalom jellegének dinamikus meghatározását, az előfizetői szolgáltatás-elérés szabályozását, valamint az előfizetők felhasználható egyenlegének ellenőrzését.

A multimédiás szolgáltatások és tartalmak kínálatának bővítését mindeddig leginkább az akadályozta, hogy a mobilszolgáltatók nem tudták elkülöníteni egymástól a rádió-hozzáférésű hálózaton (Radio Access Network, RAN) továbbított különböző jellegű hívásokat és adatforgalmat, és nem tudtak az ügyfeleknek az igénybe vett tartalmak szerint számlázni. A hangforgalom számlázása többnyire a hívás időtartama, illetve a távolság alapján történik. Ez a módszer azonban rendkívül pontatlan a fájlméret vagy egyéb paraméterek alapján mérhető adatszolgáltatások és tartalom kiszámlázására. Erre a problémára nyújt megoldást a Cisco innovatív, tartalom alapú számlázási megoldása.

A Cisco régóta támogatja a szolgáltatókat abban, hogy hálózataikat új generációs IP-hálózatokká (Next-Generation Networks, IP NGN) fejlesszék tovább. Ezt szolgálja a tartalomszolgáltató átjáró (Content Services Gateway, CSG) részeként elérhető tartalom alapú számlázási megoldás is. A Cisco CSG szolgáltatása három számlázást támogató funkciót kínál: a tartalom jellegének dinamikus meghatározását, az előfizetői szolgáltatás-elérés szabályozását, végül pedig az előfizetők felhasználható egyenlegének ellenőrzését.

Egy Cisco CSG átjáró több százezer előfizetőt képes egyidejűleg kiszolgálni, és a kapcsolatok ezreit kezeli másodpercenként – több gigabit/másodperc sávszélességen. A szolgáltatók így ma már világszerte 200 millió mobil hálózati felhasználót tudnak kiszolgálni azzal, hogy a Cisco CSG átjáróval igény szerint bővítették a Cisco Mobile Exchange keretrendszert, a Cisco IP NGN architektúra szolgáltatásvezérlési rétegét.

A Cisco CSG átjáró a Cisco Mobile Exchange nyílt platform része, amely könnyen illeszthető a mobilhálózatok, így a különféle rádió-hozzáférésű hálózatok vezérlő komponenseihez, a számlázási rendszerekhez, valamint a tartalomszűrő és adattömörítő megoldásokhoz. A Cisco ágazati partnereivel, köztük a Siemens és az Accenture cégekkel összhangban olyan új generációs IP-stratégiát követ, amely támogatja a szolgáltatókat a különböző felhasználói szegmensek igényeinek hatékony és gazdaságos kielégítésében, új szolgáltatások kifejlesztésében.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés