Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az Epicor üzleti beszámolója 2005 I. negyedévről

Dotkom

Az Epicor üzleti beszámolója 2005 I. negyedévről

Az előző évhez képest a licencek utáni bevétel 60%-kal, a nettó bevétel 79%-kal nőtt, ami jó jel a 2005. évre is.

Az Epicor Software Corporation közzétette a 2005. I. negyedévre vonatkozó pénzügyi eredményeit.

„Örömmel tölt el, hogy a 2005-ös év I. negyedévét, a szerény kezdet ellenére is, jó eredményekkel zártuk. Az I. negyedév eredményei megfelelnek a vállalat vezetősége előzetes várakozásainak, és az ilyenkor szokásos fluktuációt tükrözik. Bízunk abban, hogy a II. negyedévben és az év hátralévő részében is, a várakozásoknak megfelelően, vállalatunk tartós fejlődési pályán marad.” – nyilatkozta George Klaus, az Epicor elnök-vezérigazgatója.

„Izgatottan várjuk, hogyan fogadja a piac új, web-alapú gyártásszervező termékünket, a Vantage 8.0-t, amelyet sok új ügyfelünk máris megkedvelt. E hónappal kezdődően road-showk keretében mutatjuk be az ügyfeleknek a Vantage 8.0 szoftvert, és a frissítési lehetőségeket. Emellett, ebben a hónapban dobjuk piacra a termék kínai verzióját, és reméljük, hogy Kínában hosszú távon remek üzleti lehetőségek nyílnak előttünk. A jól működő globális értékesítési, szerviz és ügyféltámogató infrastruktúránk révén továbbra is fenn kívánjuk tartani vezető pozíciónkat a piac középső szintjén, olyan termékek és szolgáltatások nyújtásával, amelyek alacsony üzemelési költségeket eredményeznek.”

Jövedelmek összegzése
Az első negyedév összbevétele 67,3 millió USD volt, ami az előző év hasonló negyedévében elért 43,4 millió USD bevételhez képest több mint 55%-os növekedést jelent. 2005. első negyedévének bevételei magukba foglalják azt a 19,8 millió USD összeget is, amelyet a Scala Business Solutions ért el, és ezzel 13%-os növekedést valósított meg a Scala 2004. első negyedévében elért bevételeihez képest. Ha a Scala által termelt bevételtől eltekintünk, az Epicor összbevétele körülbelül 10%-kal nőtt.

A licencek után kapott bevétel 2005. I. negyedévben 16,7 millió dollár volt. Ez a 2004. I. negyedévben elért 10,4 millióhoz képest több mint 60%-os növekedést jelent. 2005. első negyedévének bevételei magukba foglalják a Scala által termelt 4,4 millió USD bevételt is. Ha a Scala által termelt bevételtől eltekintünk, az Epicor licencek utáni összbevétele körülbelül 18%-kal nőtt.

2005. első negyedévben nyújtott szolgáltatások utáni összbevétel 49,7 millió USD volt, ami 2004. I. negyedévében elért 32,5 millió USD-hez képest 53%-os növekedést jelent. 2005. I. negyedévben szolgáltatásokért kapott bevételek magukba foglalják azt a 14,9 millió USD összeget is, amelyet a Scala termelt. Ha a Scala által termelt bevételtől eltekintünk, az Epicor összbevétele szolgáltatásokból több mint 7%-kal nőtt.

Bevételek összegzése
Az első negyedévben az általánosan elfogadott számviteli elvek (GAAP) szerint könyvelt bevétel összege 6,3 millió volt, ami 0,11 dollár részvényenkénti nyereséget jelentett. A tavalyi év hasonló időszakában a megfelelő összegek 3,5 milliót, illetve 0,07 dollárt jelentettek, vagyis az éves növekedés körülbelül 79%. 2005. első negyedévében a helyesbített bevétel összege 9,5 millió volt, ami 0,17 dollár részvényenkénti nyereséget jelent. A tavalyi év hasonló időszakában a megfelelő összegek 6,2 millió, illetve 0,12 dollár volt. A helyesbített bevétel adózás előtti nettó összeget jelent, nem foglalja magába a beszerzett immateriális javak értékcsökkenését, a készletek alapján kompenzált költségeket, és az átszervezés költségeit.

Egyszerűsített mérleg
A cég mérlege 2005. március 31-én 53,5 millió USD készpénzt illetve azzal egyenértékű pénzeszközöket mutatott. A negyedév végén, a követelések nettó értéke 44,9 millió dollár volt, a halasztott bevételeké pedig 60,7 millió dollár. A kintlevőségek átlagos beszedési ideje (KÁBI) 60 nap volt, szemben a 2004. IV. negyedévében mért 69 nappal. A KÁBI csökkenése közvetlenül annak köszönhető, hogy a negyedévben nagyon szigorúan vettük a kintlevőségek behajtását, és sikerült behajtani a Scala által 2004. IV. negyedéve végén kiszámlázott karbantartási díj egy részét is.

A negyedév során, a cég meghosszabbította hitel-megállapodását, így a hitelkeret 30 millió dollárról 50 millió dollárra nőtt, bizonyos kötelezettségvállalások mellett. A negyedév, azaz március hónap végén, a cég hitelkerete 25 millió USD rendezetlen összeget mutatott.

2005. évi előirányzatok
A cég várakozásai szerint 2005. II. negyedévben az összbevétel 68,5 millió USD lesz. A cég előirányzata szerint az általánosan elfogadott számviteli elvek (GAAP) alapján számított részvényenkénti eredmény 0,16 dollár lesz, és ha a fent említett korrekciókat is figyelembe vesszük a részvényenkénti nyereség 0,22 dollár. A számítást minden esetben 57 millió becsült, súlyozott, átlagos részvényszám alapján végezték el.

A cég előirányzatai szerint 2005-ben a bevétel 274 millió dollárról 276 millió dollárra nő, és az általánosan elfogadott számviteli elvek (GAAP) szerinti részvényenkénti nyereség 0,64 dollár, 57 millió becsült, súlyozott, átlagos részvényszámmal számolva. A cég a fent már említett módon javította a korrigált részvényenkénti nyereséget, éspedig 0,88 dollár részvényenkénti nyereségről 0,84 dollár részvényenkénti nyereségre. A számítást 57 millió becsült, súlyozott, átlagos részvényszám alapján végezték el.

A cég, az előirányzatoknak megfelelően, nem számít arra, hogy az év második felében részvényopciós költségei lesznek. Az FASB 123R nyilatkozatnak megfelelően, a cég 2006-tól kezdődően számít részvényopciós költségekre.

2005. I. negyedév sarokszámai

  • Éves bevételnövekedés: 55%;
  • Éves bevételnövekedés licencekből: 60%;
  • Éves nettó bevételnövekedés: körülbelül 79%;
  • 194 új ügyfél az első negyedévben;
  • Több mint 58 termék és frissítés leszállítása az első negyedévben, a teljes termék- és megoldás-portfolióra számítva;
  • Elnyert díjak, elismerések
    • Az Epicor nyerte a Dél-Kaliforniai Szoftvertanács által megítélt “Az Év Cége” díjat 2005-re, olyan versenytársak előtt, mint QAD Inc. és SYSPRO.
    • A vállalat harmadik alkalommal is megnyerte “Az Év Fejlesztője” díjat.
    • Dobogós hely az AEA Orange megye “High Tech” díjért folyó versenyben, “Innovatív termék vagy technológia” kategóriában a Vantage 8.0-val, az első olyan gyártásszervező szoftverrel, amely 100%-osan szolgáltatás-orientált architektúrájú (SOA).
    • A vállalatvezetőknek szánt “Supply & Demand Chain Executive” folyóirat minden harmadik évben megrendezett versenyén George Klaus elnök-vezérigazgató győzött, mint “Profi menedzser” (Pros to Know). A “Supply & Demand Chain Executive” olyan szoftverfejlesztő vállalatok vezetőinek ítéli oda a “Profi menedzser” (Pros to Know) címet, akik alapos tudásról és innovatív gondolkodásmódról tettek tanúbizonyságot.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés