Connect with us

Hirdetés

technokrata

Olcsó, linuxos notebookok az Acertől

Dotkom

Olcsó, linuxos notebookok az Acertől

A távol-keleti noteszgépgyártó vállalat olyan hordozható számítógépeket hozott forgalomba, melyek nyíltforrású operációs rendszerrel előre telepített állapotban vásárolhatók meg.

Az Acer disztribútorai és a nagykereskedések révén olyan notebookok terjesztésébe kezdett, melyek az általános gyakorlattal „szembe mennek”: operációs rendszer gyanánt nem a Microsoft valamelyik Windows-ának egyik változatát tartalmazzák, hanem Linuxra alapulnak. Ezek között Intel Celeron M processzorra és AMD Sempronra épülő konfigurációk egyaránt találhatók; nyilvánvalóan az alacsony ár miatt kerültek olcsó lapkák a CPU foglalatba.

Példának okáért az Acer Thaiföldön forgalomba hozott Aspire 3002NWLCi típusú modellje egy 2800+-os mobil Sempron processzort alkalmaz, a noteszgép ára 700 dollár körül alakul. Mindezt úgy biztosítja a gyártó, hogy ezen Aspire 15,4 colos szélesképernyővel és vezetékmentes hálózati csatlakozással is rendelkezik. Ennél azonban olcsóbb notebook is elérhető a megújult kínálatban: például az egyelőre csak Észak-Amerikában kapható AS3502LCI, amely Celeron M alapokon nyugszik. Ennek ára még a 600 dollárt sem éri el, igaz, kiépítettség tekintetében kicsit el is marad a thai modellhez képest.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés