Connect with us

Hirdetés

technokrata

Bill Gates átvette a tiszteletbeli lovagi címet

Dotkom

Bill Gates átvette a tiszteletbeli lovagi címet

A tiszteletbeli lovagi cím Gates azon munkájának elismerése, amellyel hozzájárult a Nemzetközösség államaiban és a fejlődő világ más részein élő emberek egészségi állapotának javításához, illetve a szegénység csökkentéséhez.

Bill Gates-et, a Bill & Melinda Gates Alapítvány társalapítóját, a Microsoft Corporation elnökét és vezető szoftvertervezőjét Őfelsége II. Erzsébet királynő a Buckingham Palotában tiszteletbeli lovaggá ütötte.

Az Egyesült Királyság Külügyi és Nemzetközösségi Hivatala szerint a tiszteletbeli lovagi cím Gates azon munkájának elismerése, amellyel hozzájárult a Nemzetközösség államaiban és a fejlődő világ más részein élő emberek egészségi állapotának javításához, illetve a szegénység csökkentéséhez. A kitüntetés emellett elismeri azokat az erőfeszítéseket, amelyeket Bill Gates a vállalkozások, a munkavállalók, az oktatás fejlesztéséért tett az Egyesült Királyságban.

A Microsoft több ezer embernek ad munkát az Egyesült Királyságban. A vállalat üzleti partnereinek virágzó ökoszisztémája 17.000 vállalkozást ölel fel, amelyek hozzájárultak a technológia fejlődéséhez és terjedéséhez az Egyesült Királyságban. A Microsoft Research cambridge-i laboratóriuma volt a Microsoft első kutatási intézménye az Egyesült Államokon kívül. A laboratóriumot 1997-ben alapították, jelenleg 80 világhírű tudós végzi itt munkáját.

A nap folyamán Bill Gates részt vett a Wellcome Trust fórumán is, amelynek címe “Globális egészség: tudományos eszközök érvényesítése a fejlődő világ támogatására”. A résztvevők a fórumon megvitatták, hogy milyen innovatív módszerekkel segíthetők a pusztító betegségekhez kapcsolódó kutatások a fejlődő országokban, különös tekintettel a magántulajdonú ipari vállalatok bevonására a globális egészségügyi kutatásba.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés