Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az amerikaiak jobban félnek az adatvesztéstől, mint a haláltól

Dotkom

Az amerikaiak jobban félnek az adatvesztéstől, mint a haláltól

Egy felmérés arra világított rá, mennyire fontossá is vált az adatok biztonságossága: az amerikai számítógép-használók jelentős része jobban tart attól, hogy elvesznek adatai, mintsem hogy meghalna.

A Geek Squad nevű csoport felmérést végzett az Egyesült Államok lakossága között. A telefonos kutatás során 1039 felnőtt embert kérdeztek meg, és ennek során megállapították, hogy az USA lakosságának kétharmada gondolja azt a számítástechnikáról, hogy az szükséges rossz a mindennapi élet során. Igaz, minden tíz megkérdezettből négy úgy nyilatkozott, hogy már nem tudná elképzelni az életét számítógépe(i) nélkül.

Arra, hogy ez mennyire így van, rávilágított az a meglepő eredmény is, amit a válaszadók több mint egyharmada adott arra a kérdésre, hogy mit mentenének égő házukból. A kutatásban részt vevők körülbelül 40 százaléka a család és a barátok kimentése után rögtön a számítógépet igyekezne biztonságba helyezni – nem pedig például a házikedvenceket, a kutyákat, macskákat.

A felmérés során jutottak arra a megállapításra a tanulmányt készítők, hogy az amerikaiak egy jelentős része jobban fél az adatainak elvesztésétől, mint a haláltól. Az eredményeket közzé tevő egyik híroldal cinikusan meg is jegyezte, hogy ha a kutatás valóban az átlagamerikait jellemzi, akkor valami baj van a lakossággal – hiszen a PC-t nem lehet a túlvilágra átvinni…



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés