Connect with us

Hirdetés

technokrata

Két új processzor az AMD-től

Dotkom

Két új processzor az AMD-től

Az Advanced Micro Devices két, noteszgépekbe szánt lapkát jelentett be a múlt hét vasárnap.

A tavalyi és egyelőre az idei év is nagyjából a Centrino megoldások és a Pentium M bűvöletében telik; az Intel új mobilplatformja dömpingszerűen elárasztotta a piacot, nehéz helyzetbe hozva ezzel kevés riválisát, köztük a legnagyobbat, az AMD-t is. A kialakult helyzeten valamit javítandó ez utóbbi a napokban piacra dobott két processzort is, melyet kifejezetten a notebookokba szánnak.

Az első az Athlon 64 3400+ típusjelzést viseli, s ezeket a gyártó a teljesítményre éhes vásárlóknak szánja. A 2,2 GHz-es órajelen működő lapka 1 MB-nyi másodszintű gyorsítótárral rendelkezik, és támogatja a Windows XP SP2-vel megjelenő puffertúlcsordulási védelmet is (lévén, hogy ez bele van integrálva magába a chipbe). A processzor egyébként – ahogyan az elnevezéséből is látszik – képes a 64 bites processzorokra optimalizált Windows-ok lehetőségeit kihasználni (és vica versa).

Gondolt azokra a notebookvásárlókra is a gyártó, akik számára a mobilitás, az alacsony energiafogyasztás és a hosszabb üzemidő a fontosabb szempont egy noteszgép megvételénél – számukra az Athlon XP-M 2200+ jelent újdonságot. Ez a lapka 1,6 GHz-es órajellel és 512 KB-nyi L2 cache-sel van ellátva. Amit érdemes még megemlíteni, hogy az Averatec – ez egy kisebb számítógépgyártó – révén ez lehet az első olyan AMD processzor, amely tábla PC-be kerül.

Az Athlon 64 3400+ ezres tételszám vásárlása esetén 432 dollárba, az Athlon XP-M 2200+ pedig hasonló kondíciók mellett 97 dollárba kerül.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés