Connect with us

Hirdetés

technokrata

Elismerés a kultúra támogatóinak: a Siemens Rt. díjat kapott

Dotkom

Elismerés a kultúra támogatóinak: a Siemens Rt. díjat kapott

Kultúra Támogatásáért Díj a Siemens Rt.-nek.

A Magyar Kultúra Napja alkalmából A Kultúra Támogatásáért díjat kapott a Siemens Rt. (Siemens Nemzeti Vállalat). A díjat Hiller István, a Magyar Köztársaság Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériumának minisztere adta át Hetényi Péternek, a Siemens Rt. elnök-vezérigazgatójának az Iparművészeti Múzeumban megtartott ünnepségen.

Első alkalommal részesítette elismerésben 2004. januárjában a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma az üzleti szféra, a civil társadalom, illetve magánszemélyek azon tevékenységét, amely a kultúrát, a művészeti rendezvényeket, a művészeti alkotások létrejöttét támogatja.

Ezentúl a nemzeti kulturális örökség minisztere minden év január 22-én, a Magyar Kultúra Napján ünnepélyes keretek között A Kultúra Támogatásáért díjat és A Kultúra Pártfogója elismerő címet adományoz.

A díjat és az elismerő címet kimagasló donátori, szponzori, támogatói tevékenységért kaphatja évente egy gazdálkodó szervezet (A Kultúra Támogatásáért díjat) és egy magánszemély (A Kultúra Pártfogója elismerő címet), aki rendszeresen, vagy az adományozást megelőző évben kulturális értéket hagyományozott, vagy adományozott közcélra, hathatós segítséget nyújtott a kulturális örökség védelméhez, valamely kulturális intézmény működéséhez, illetve a kulturális területen létrehozott rendezvény, vagy műalkotás megvalósulásához. Mindezt anélkül nyújtja, hogy anyagi ellenszolgáltatást, vagy üzleti hasznot remélne.

A Kultúra Támogatásáért díjhoz és A Kultúra Pártfogója elismerő címhez oklevél és kisplasztika jár. A kisplasztika bronzból készült, Zsemlye Ildikó szobrászművész alkotása.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés