Connect with us

Hirdetés

technokrata

A volt Telekom elnök az oroszokhoz igazolt

Dotkom

A volt Telekom elnök az oroszokhoz igazolt

Ron Sommer, a Deutsche Telekom korábbi elnöke az orosz AFK Sistema tanácsadója lett.

2002. júliusában, részben politikai okokból távozott a világ legnagyobb telefontársaságának, a Deutsche Telekomnak az elnöke, Ron Sommer. Több hónapos “kínos” keresés után (lásd korábbi híreinket) 2002. novemberében Kai-Uwe Ricke került az elnöki székbe. A karizmatikus Ron Sommer több millió eurós végkielégítéssel akkor eltűnt a reflektorfényből.

Most, közel egy év után a topmenedzser újra hallat magáról, méghozzá az orosz AFK Sistema tanácsadójaként. A cég képviselője szerint Ron Sommer a Sistema tanácsadói testületének új vezetője lett és már megtartotta első tanácskozását a többi taggal. A képviselő elmondta továbbá, hogy Ron Sommer nem kerül a cég állandó munkatársai közé, ezért saját irodát sem kap, Oroszországban csak alkalmanként tartózkodik majd.

Az AFK Sistema a legnagyobb orosz mobiltelefon-szolgáltató, az MTS főrészvényese, ezen felül a pénzügyi, kereskedelmi valamint az olajipari szektorban is érdekelt. A Deutsche Telekom folyó év elején lecsökkentette tulajdonrészét az MTS-ben 40%-ról 25,1%-ra.

Ron Sommer 2002. júliusi távozása után ideiglenesen Helmut Sihler, majd novembertől Kai-Uwe Ricke került a Deutsche Telekom elnöki székébe. Utóbbi korábban Sommer bizalmasának számított, aki támogatta Sommer politikáját.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés