Connect with us

Hirdetés

technokrata

CryptoEx PKI – titkosítás és digitális aláírás

Dotkom

CryptoEx PKI – titkosítás és digitális aláírás

A német Glück&Kanja és a magyar PiK-SYS együttműködése révén itthon is elterjedhetnek a CryptoEx alkalmazások – ezekről további részletek itt olvashatók.

CryptoEx Outlook

A Glück & Kanja legrégebbi fejlesztése. Az Outlook levelezésbe beépülve titkosítja és/vagy hitelesíti az elektronikus leveleket, összekapcsolható a CryptoEx kulcsszervereivel. A Microsoft Outlook 97 és XP közötti összes verzióját támogatja.

CryptoEx Notes

A Glück & Kanja nemrég adta ki a Lotus Notes kliensbe integrált modulját, amely a Notes titkosítási algoritmusainak feladatát veszi át. Titkosítja és/vagy hitelesíti az elektronikus leveleket; együttműködik a CryptoEx kulcsszerver megoldásaival. A Notes 4.65 és 5.0.10 közötti verzióit támogatja, Windows 95-től az XP-ig terjedő platformon.

CryptoEx Volume

A CryptoEx Volume merevlemez-kötetek titkosításra használható. Bejelentkezés után automatikusan működésbe lép, és minden állományt, amit a felhasználó ment, önműködően titkosít. Áramkimaradás vagy az akkumulátorok meghibásodása esetén sem marad a számítógépen olyan állomány, amely ne lenne titkosítva. Támogatott operációs rendszerek: Windows 2000/XP.

CryptoEx Pocket

A CryptoEx Pocket segítségével a hordozható számítástechnikai eszközökön is igénybe vehetők a CryptoEx által nyújtott szolgáltatások: a titkosítás illetve digitális aláírás. A program automatikusan szinkronizálható más CryptoEx programokkal is. Támogatott környezet: Pocket PC 2000 – Windows CE 3.0, Pocket PC 2002.

CryptoEx File

A CryptoEx File segítségével állományok titkosítását és azok digitális aláírását lehet elvégezni. A titkosításon kívül digitális aláírásokkal is elláthatóak az állományok, így még egy mentés is hiteles folyamatnak tekinthető. Felülvizsgálat esetén a digitális aláírás alapján el lehet dönteni, hogy az adott állományt ki hitelesítette és eredeti formájában van-e az állomány. Támogatott operációs rendszerek: Windows 9x/Me/NT/2000/XP.

CryptoEx Business Server

A CryptoEx Business Server központosított kulcs-menedzsmentet és a kliens-programok házirendjének összeállítását, tárolását teszi lehetővé, megkönnyítve a rendszergazdák munkáját. A kulcsok másolata egy biztonságos adatbázisban található, így ha a felhasználó elfelejti a jelszavát vagy távozik a cégtől, a jogosult személyek akkor is olvasni tudják a titkosított adatokat. A kulcsok cseréje egyszerű, azok a kulcsszerverről automatikusan a kliensgépekre kerülnek.

CryptoEx Enterprise Keyserver

A CryptoEx Enterprise Keyserver kizárólag a felhasználói kulcsok központi tárhelye, együttműködik a CryptoEx Enterprise CA vagy a CryptoEx Business Serverrel. A kulcsokat LDAP alapú adatbázisban tárolja a program, nincs szükség külön adatbázis-szoftver telepítésére. A CryptoEx Enterprise Keyserver clusterbe kötve is alkalmazható.

CryptoEx Toolkit

A CryptoEx Toolkit olyan programozható felületet biztosít, amivel a CryptoEx termékek más, eddig nem támogatott alkalmazásokkal is összekapcsolhatóvá válnak. Így a CryptoEx termékek által nyújtott digitális aláírási és titkosítási képességei már meglévő munkafolyamatokba, alkalmazásokba integrálható.

CryptoEx Enterprise Certificate Authority

A CryptoEx Enterprise CA a felhasználói kulcsok készítésével, menedzselésével és érvényesítésével kapcsolatos minden követelménynek eleget tesz. A CryptoEx Enterprise CA támogatja az X.509-es és az OpenPGP formátumot is. Elsősorban nagyvállalati környezetben ajánlott.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés