Connect with us

Hirdetés

technokrata

Több mint négyszeres nyereséget ért el a Samsung

Dotkom

Több mint négyszeres nyereséget ért el a Samsung

A Samsung Electronics harmadik negyedéves nyeresége az előzőhöz viszonyítva ugyan csökkent, de a tavalyi azonos időszakhoz képest több mint a négyszeresére nőtt, forgalma továbbra is stabil.

A félvezetőipar, a fogyasztói elektronika és az információtechnológia piacvezető vállalata a Samsung Electronics harmadik negyedévben elért nyeresége a második negyeddel összevetve 10 százalékkal, 1,42 milliárd euróra (1,73 ezer milliárd von) csökkent, azonban a tavalyi azonos időszakban elért 420 milliárd vonhoz képest több mint négyszeresére nőtt. A vállalat a második negyedhez képest koránt sem jelentős növekedését a gyenge világgazdasági konjunktúrának tulajdonítja.

A dél-koreai memórialapka-gyártó forgalma a második negyedévhez képest alig változott (9,29 ezer milliárd von), ám az egy évvel ezelőtti időszakhoz képest (7,2 ezer milliárd von) 29 százalékos volt a növekedés.

Az elektronikai konszern félvezető-üzletágában a forgalom az év harmadik szakaszában öt százalékkal 1,98 ezer milliárd vonra emelkedett. A személyi számítógépeknél alkalmazott hagyományos lapkák árrését a processzorok és a flashmemóriák iránti keresleterősödés ellensúlyozta. Igazán nagy növekedés a Samsung mobil-üzletágában következett be: a nyereség 3,3 ezer milliárd vonos forgalom mellett 44 százalékkal, 880 milliárd vonra emelkedett. A Samsung továbbra is tartós növekedést remél a negyedik negyedévben, mely során 120 millió mobilkészülék eladását tervezi a mostani időszak 11 millió eladott telefonjai után.

A Samsung teljes bevétele 2001-ben elérte a 27 milliárd USD-t, miközben alkalmazottainak száma 66.000-re nőtt, így a világ 100 legértékesebb márkájának rangsorában egy év alatt 30%-os erősödéssel a Samsung márkaértéke a 34. helyre ugrott a rangsorban és 8,31 milliárd USD-ra nőtt. A társaság 2005-ös tervezett bevétele 80 milliárd USD. Világviszonylatban a Samsung a TFT LCD piacot 20%-kal, a számítógépes monitorok piacát pedig 22%-kal vezeti.

A Samsung Electronics az adatok szerint a világ legnagyobb memória-, TFT-LCD, CDNA mobiltelefon- és monitor gyártója, valamint a mobiltelefonok harmadik legnagyobb gyártója. A vállalat négy fő üzletágra oszlik: Digitális Média, Félvezetők, Információs és Távközlési, valamint Háztartási Gépek.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés