Connect with us

Hirdetés

technokrata

Megállapodást kötött az IBM a Nokia-val

Dotkom

Megállapodást kötött az IBM a Nokia-val

Az IBM keddi közleménye szerint együttműködést írt alá a Nokia-val mobil digitális tartalomszolgáltatással kapcsolatos közös fejlesztésekre. A megállapodás célja komplett multimédiás és biztonságtechnikai csomagok szállítása mobilszolgáltatók részére.

A világ legnagyobb számítógépgyártó cége, az IBM keddi közleményében nyilvánosságra hozta a világ vezető mobiltelefongyártó cégével, a Nokia-val kötött megállapodását. Az együttműködés célja digitális tartalomszolgáltató alkalmazások közös fejlesztése. Ennek keretében a Nokia Delivery Server-ét kombinálták az IBM Digital Media Factory framework-jével, mely optimális környezetet biztosít például Java alapú játékok, képernyővédők, grafikai alkalmazások, polifonikus MIDI csengőhangok fejlesztésére. Ezáltal a mobilkommunikációs szolgáltató cégek előtt a hagyományos hang és szövegtovábbításon túl számos új lehetőség nyílik meg. A multimédiás alkalmazások mellett az adatok biztonságos továbbítására is megoldást nyújt majd a fejlesztői csomag.

Elemzők szerint a két cég összefogása a Microsoft mobilpiaci térnyerése ellen született. Ezt a feltételezést támasztja alá a Microsoft-konkurens SUN Java programnyelvének választása, valamint a nyílt forráskódú IBM framework használata. A Microsoft mobilpiaci részesedése jelenleg nem jelentős az intelligens Smartphone-ok piacán, csak a Sendo kínál igazán versenyképes modellt a Microsoft operációs rendszerével.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés