Connect with us

technokrata

30 millió Playstation 2-t értékesített a Sony világszerte

Dotkom

30 millió Playstation 2-t értékesített a Sony világszerte

A Sony bejelentette, hogy Playstation 2 játékkonzoljának eladásai meghaladják a 30 millió darabot.

A gyártó közleménye szerint Japánban és Ázsiában megjelenése óta 9,9 millió darabot adtak el a konzolból, míg Európában 8,8 millió, Észak-Amerikában pedig 11,3 millió darab kelt el a Playstationből. Mint ismeretes, a Sony második generációs konzolgépe Japánban 2000. márciusában került piacra, Európában és az észak-amerikai piacon pedig 2000. év vége óta vásárolható meg.

2002. februárja óta 4 millió darab kelt el a játékgépből világszerte, piaci elemzők várakozásai szerint pedig az idei évben csak az USA-ban 15 millió darabot fognak eladni a Playstation 2-ből. A termék két konkurense a Microsoft Xbox, illetve a Nintendo GameCube, amelyek a tavalyi év végén kerültek piacra. A Microsoft játékgépéből pénzügyi évének lezárásáig, azaz június végéig 3,5-4 millió darabot kíván eladni világszerte, míg a Nintendo márciusban véget ért üzleti évében 4 millió darabot adott el a GameCube-ból.

Várakozások szerint a május 20-án nyíló Electronic Entertainment Expo (E3) rendezvényen a Sony új szoftveres és hardveres fejlesztéseket, online játékszolgáltatást, valamint a konzol amerikai piaci árának 299 dollárról 199 dollárra való mérséklését fogja bejelenteni. A gyártó augusztusban kezdi meg árusítani a konzolgéphez csatlakoztatható broadband és modem adapterek árusítását, amelyek révén a Playstation 2 Internet-elérésre is képes.Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin