Connect with us

Hirdetés

technokrata

Microsoft: Bill Gates irányt váltott

Dotkom

Microsoft: Bill Gates irányt váltott

Bill Gates bejelentésében új irányt szabott a Microsoftnak.

Bill Gates, a Microsoft alapítója és vezére bejelentette, hogy a jövőben más irányra koncentrálják erőiket. Célként a biztonság és a magánszféra védelmének erősítését jelölte meg. A kezdeményezés Trustworthy Computing nevet kapta és Gates szerint a cégnél a legnagyobb prioritást élvezi a munkafolyamatok között.

Az utóbbi időkben felmerült biztonsági problémák miatt jutott erre a döntésre a Microsoft vezetése. Többek között nagy presztízsveszteség volt a cég számára, amikor nemrég egy technikai hiba révén 5 napig nem volt elérhető a Windows automatikus frissítésére szolgáló internetes webhelye. A múlt hónapban felbukkant, Windows XP-nél jelentkező hiba is érzékenyen érintette a Microsoftot, illetve a cégbe bizalmat fektetőket.

A biztonságot összekötni a magánszféra nagyobb tiszteletben tartásával mindenesetre okos húzás: adatainak védelmére mindenki kényes. A Microsoft szerint a felhasználók személyes adatainak intimitására jobban oda kell figyelni, az egyén saját titkaihoz való ragaszkodást jobban kell tisztelni. Ez utóbbinak megvalósítása az elmúlt idők tapasztalatait (kormányzati kémkedés személyi számítógépeken, szoftver aktiválási kód létrehozása stb.) figyelembe véve mindenesetre kérdéses.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés