Connect with us

Hirdetés

technokrata

Könyvelőt helyettesít a mesterséges intelligencia

Kontron Hungary mesterséges intelligencia könyvelés

E-gazdaság

Könyvelőt helyettesít a mesterséges intelligencia

Könyvelőt helyettesít a mesterséges intelligencia

Csaknem 800 millió forintos beruházással, saját erőforrással fejleszt – mesterséges intelligencia által vezérelt – online számlafeldolgozó rendszert az S&T Consulting Hungary Kft., amely februártól Kontron Hungary Kft. néven folytatja a tevékenységét. A megoldás legfőbb előnye, hogy az MI segítségével a szervezetekben jelen lévő hatalmas adatvagyont is felhasználja a folyamat optimalizálása érdekében.

A papír alapú feldolgozáshoz képest akár 60-80 százalékkal is csökkentheti a költségeket a gépi tanuláson és látáson alapuló online rendszer. A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal által 354 millió forinttal támogatott fejlesztés képes automatikusan lekérdezni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal felületére feltöltött számlaadatokat, így az sem okoz gondot, ha angol nyelvű vagy különböző formátumú a számla.

A gépi látás és az optikai karakterfelismerés együttes alkalmazása komoly előnyöket kínál – iparágtól függetlenül, minden olyan cég számára, amelyiknél jelentős mennyiségű számlafeldolgozás történik – tájékoztatott az S&T (február 1-től Kontron). A fejlesztéssel lényegesen kevesebb erőforrás-bevonással végezhetők el az egyes feladatok, és az emberi hibák kiküszöbölésével javul a minőség, de többlet információ is kinyerhető a cégek számára. A korábban nem hozzáférhető adathalmaz számos olyan elemzésre ad lehetőséget, amely a vállalatok számára üzleti értékkel bír. Ilyen lehet például a beszerzési árak nyomon követése, a trendek azonosítása, a beszerzéssel kapcsolatos stratégiai döntések támogatása, a partnermenedzsment információk.

A cégcsoport beszámolt arról is, hogy változatlan formában működnek tovább, de az anyavállalat névváltozását követve februártól Kontron Hungary Kft. és Kontron Operations Hungary Kft néven. A globális csoport egyik legprosperálóbb tagja a magyar, amely széleskörű IT szolgáltatásokra koncentrál az IT hálózatépítéstől, a biztonságon át egészen a SAP bevezetésig, vagy a legújabb IoT és fejlesztési trendekig. De ugyancsak foglalkoznak alkalmazás modernizációval, egyedi fejlesztéssel és mesterséges intelligenciával. A hazai vállalat stabilitását jól mutatja, hogy a cég öt év alatt megduplázta az árbevételét, amely 2022-ben már 32 milliárd forint fölé hízott, valamint foglalkoztatottjainak száma szintén több mint a kétszeresére, 184-ről 378 főre emelkedett.


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További E-gazdaság

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés