Connect with us

Hirdetés

technokrata

Miként változtak a munkavállalói preferenciák a pandémia alatt?

E-gazdaság

Miként változtak a munkavállalói preferenciák a pandémia alatt?

Miként változtak a munkavállalói preferenciák a pandémia alatt?

A 2020-as évben kirobbant koronavírus-világjárvány megkérdőjelezhetetlenül átalakította a munkaerőpiacot. A járvány terjedésének első három hulláma során a védekezés egyik fő eszközét itthon is a lezárások jelentették, melyek eredményeként komplett iparágak kerültek meglehetősen nehéz helyzetbe, és voltak kénytelenek elbocsájtani munkavállalóik tömkelegét.

Azok a munkavállalók is szembesültek a járvány következményeivel, akik egyébként megtarthatták az állásaikat: home office-ra kötelezték őket, vagy amennyiben ez a munkakörükből adódóan nem volt opció, szigorú távolságtartási szabályok és maszkviselés várt rájuk a munkahelyükön. Mindezen folyamatok láttán a dolgozók, illetve az álláskeresők munkahellyel kapcsolatos preferenciái is átértékelődtek, és immár az is fontos szempont lett egy munkáltató megítélése kapcsán, hogy cégen belül miként kezeli a kialakult szituációt.

A PwC Magyarország 2021-ben ötödik alkalommal is elkészítette azt a felmérését, melyben kifejezetten azt vizsgálják, hogy a munkavállalók milyen tényezőket tartanak fontos szempontnak egy munkahelyet illetően. Kutatásukat 2020-ban először a 16-28 éves korosztályon túl a tapasztaltabb munkavállalókra is kiterjesztették, és meglehetősen érdekes eredményekre jutottak.

Eszerint a fiatalabb dolgozók szemszögéből a munkabér mértéke jelentősen felértékelődött, és a korábbi éllovas rugalmas munkarendet, illetve a korábbi második kiszámítható időbeosztást megelőzve a legfontosabb preferenciává vált egy állás megítélésével kapcsolatban. A tapasztalt munkavállalók esetében az eredmények hasonlóak voltak, vagyis az alapbér és a rugalmas munkaidő számukra is hasonló prioritással bírt, ugyanakkor ők nagyobb jelentőséget tulajdonítottak a közvetlen felettesük stílusának. Emellett további tapasztalat volt a 28 évnél idősebb dolgozók esetében, hogy a valós teljesítményen alapuló előmenetelt, a távmunka lehetőségét, a munkahely biztonságát, a cafetériát és a lehetséges bónuszokat is magasabban rangsorolták, mint fiatalabb társaik.

othhoni munkahely 2021

Az idei, tehát a 2021-es felmérés nem mutatott jelentős eltérést az előző évihez képest, tehát a 28 évnél fiatalabb és idősebb munkavállalók esetén is az alapbér, illetve a rugalmas munkarend és munkaidő került az első helyre. A harmadik helyen viszont ezesetben is különbség mutatkozott, vagyis az idősebbek továbbra is fontosabbnak találták a közvetlen vezető stílusát, mint a fiatalok, akik a kiszámítható időbeosztást tették nagy átlagban a harmadik helyre.

Összességében elmondható, hogy a pandémia időszaka alatt a biztonság és a rugalmasság jelentette a leglényegesebb szempontot a dolgozók számára. Szemmel látható, hogy a munkaerőpiacon történt változások és a munkavállalói preferenciák nem függetlenek egymástól. Ez azt jelenti, hogy például egy kibontakozó válsághelyzet könnyen megváltoztathatja a dolgozók megítélését a munkahelyükkel kapcsolatban, ami abból adódik, hogy ilyenkor a preferenciáik is változnak.

Ha pedig a munkavállalók által elvárt legfőbb kondíciók nem teljesülnek, mindig ott lesz a fejükben a váltás lehetősége. Az egyes potenciális új munkalehetőségek feltérképezéséhez ugyanis manapság már csak erőfeszítéseket sem kell tenniük. Gyakorlatilag mindenkinek ott a zsebében az okostelefon, és pillanatok alatt bárki képbe kerülhet az egyes állásportálok lehetőségeivel. Sőt, a nagyobb oldalak már alkalmazás formájában is elérhetőek, ami még inkább megkönnyíti a böngészést és a jelentkezést. Nemrég az AllasOrias.hu portál csapatának is megjelent a saját applikációja a Google Play Store-ban és az Apple Store-ban egyaránt. Az alkalmazás segítségével a felhasználók könnyedén megtekinthetik a lakóhelyükhöz közeli álláslehetőségeket, és hasonlóan egyszerű módon jelentkezhetnek is azokra. Utóbbi megtételéhez már regisztráció is szükséges, aminek menete azonban végtelenül egyszerű és ezzel együtt rendkívül megéri. Ezt követően ugyanis a felhasználó lényegében pár koppintással tud a naponta frissülő álláslehetőségekre jelentkezni. Célszerű tehát mindazoknak letölteni, akiket érdekelnek az aktuális elhelyezkedési lehetőségek.

Képek forrása: freepik.com

További E-gazdaság

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés