Connect with us

Hirdetés

technokrata

Hamarosan indul a V4 Future Sport Fesztivál

v4 future sport

E-Sport

Hamarosan indul a V4 Future Sport Fesztivál

Kép: ORIGO

Hamarosan indul a V4 Future Sport Fesztivál

Indul a nevezés a több mint 125 millió forint összdíjazású V4 Future Sports Festival selejtezőire

Maratoni, nyolcnapos programsorozattal tér vissza idén a V4 Future Sports Festival.

A régió és a világ legjobb e-sport csapatait ütköztető verseny a járványügyi helyzetre való tekintettel a nézők számára online térbe költözik, ahol mindenkinek adott a lehetőség, hogy megmérkőzőn a több mint 125 millió forint összdíjazásért.

Elindult a nevezés a V4 Future Sport Festival első számú kihívásának számító Counter Strike: Global Offensive (CS:GO) játék online selejtezőire, ahol a nyári időszak alatt ötfős csapatok mérhetik össze tudásukat. Az országokon átívelő kvalifikációssorozat első négy helyezett csapata november 14-21 között személyesen is megmérkőzhet a világranglista legnagyobb sztárcsapataival és a V4 országok nemzeti ligáinak győzteseivel a budapesti nagydöntőben. A selejtező sorozat 25 ezer, míg a nyolcnapos finálé legjobbjai 300 ezer eurós összdíjazásban részesülnek.

A legutóbbi fesztivál során két nap alatt több mint 21 ezren látogattak ki a helyszínre, míg az online statisztikák alapján közel kétmillióan voltak kíváncsiak a 6 nyelven zajló élő közvetítésekre. Biró Balázs, az Egymillióan a magyar esportért Egyesület elnöke, az esemény főszervezője elmondta, hogy „az idei évben rendhagyó módon, a járványügyi körülmények figyelembevételével a szervezők egy hibrid megoldást vezettek be. A döntőbe jutó versenyzők egy világszínvonalú infrastruktúrával felszerelt stúdióban személyesen mérkőzhetnek meg, míg a szurkolók és sportkedvelők ezúttal online követhetik a küzdelmeket újszerű, digitális megoldások bevonásával.”

A selejtező sorozat mind a 11 országban, így Magyarországon, Csehországban, Szlovákiában, Lengyelországban, Szlovéniában, Horvátországban, Bosznia-Hercegovinában, Szerbiában, Romániában, Bulgáriában és Macedóniában augusztus 1. és október 7. között zajlik. A kihívásra minden 16 évnél idősebb játékos jelentkezhet, 5 fős csapatokba szerveződve. A döntők küzdelmeit a nézők nyolcnapon át november 14. és 21. között az esport1.hu Twitch csatornáján és a rendezvény dedikált YouTube csatornáin követhetik figyelemmel.

A korábbi évekhez hasonlóan az e-sport fesztivál idén is tartogat még további meglepetéseket. A Counter Strike: Global Offensive ugyanis nem az egyetlen játék, ahol vállalkozó kedvű játékosok mérhetik össze tehetségüket. A szervezők hamarosan lerántják a leplet az esemény másik kiemelt játékáról, ahol a gamerek egyéni mérkőzéseken csaphatnak össze, az előzetes selejtezőket követően pedig a döntő legjobbjai összesen 25 ezer euró díjazásban részesülnek.

https://v4futuresports.eu

További E-Sport

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés