Connect with us

technokrata

Első évét ünnepli és új platformon is megjelenik a Valorant

valorant

E-Sport

Első évét ünnepli és új platformon is megjelenik a Valorant

Első évét ünnepli és új platformon is megjelenik a Valorant

A League of Legendset fejlesztő Riot Games első FPS játéka, a VALORANT június 2-án töltötte be az első évét.

A jeles évforduló alkalmából a Riot Games nagy bejelentéssel készült, illetve kezdetét veszi Magyarországon is az első nagy volumenű, mintegy 2 millió Ft összdíjazású VALORANT verseny!

Nagy mérföldkő, új platform, új esemény

A 2020. június 2-án kiadott, kifejezetten e-sport játéknak fejlesztett VALORANTtal havonta átlagosan 14 millióan játszanak, az eltelt egy év során pedig több mint 500 millió mérkőzés zajlott le világszerte. A játék kiemelkedően sikeres első PC-s éve után új platformon is átélhetik a játékosok a kompetitív élményt, ugyanis érkezik a VALORANT Mobile!

 A játék vezető producere, Anna Donlon elmondta, hogy az első évben az FPS közösség bizalmát kellett elnyerniük, az egyre növekvő tábort látva viszont nagy örömmel tölti el a fejlesztő csapatot, hogy a mobiljátékosok is megízlelhetik a VALORANT világát. A játék születésnapját egy egy hónapos játékbeli eseménnyel is megünneplik, amin a résztvevők több ajándékot, például egy ingyenes eseménybérletet is kapnak.

A jövő e-sportja… Magyarországon is

A Riot Games a VALORANT kompetitív szcéna támogatására létrehozta a VALORANT Champions Tourt is, ami teljesen felöleli a 2021-es versenyszezont, és három különböző szintű eseményen teszi lehetővé a játékosoknak a versenyzést. A Challengers tornákon bárki indulhat, a Masters eseményekre már csak az igazán kiemelkedő csapatok jutnak be, a Champions pedig a világbajnokság lesz az év végén. Az idei év második Masters eseményét LAN körülmények között Reykjavikban tartották az előző héten, a Sentinels és a Fnatic által játszott döntőt pedig tömegek szurkolták végig.

A VALORANT e-sport térhódítása Magyarországra is elért, a Magyar E-sport Szövetség és az Esport1 által életre hívott K&H Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság VALORANT versenyére elindult a nevezés.

Összesen két nyílt kvalifikációs kört rendeznek, amelyből a legjobbak bejutnak a zárt osztályozó kupába, aminek tétje az alapszakaszba kerülés.

2 millió forintos összdíjazással induló VALORANT torna csapatai hétről hétre zajló küzdelmeiben Magyarország legjobbjai mérik össze tudásukat, akik korábbi eredményeik alapján meghívással, vagy nyílt selejtezőből kerülnek a bajnokság mezőnyébe. Az első nyílt osztályozó kupát június 19-én 12:00-tól, a másodikat június 26-án 12:00-tól rendezik meg. Zárt kvalifikációkra július 4-én és július 5-én 18:00 órától kerül sor, ez utóbbit a twitch.tv/esport2tv csatornán követhetik az érdeklődök.

“A szakmai bizottság berkein belül hosszas kiválasztási folyamat után, a magyar csapatok nemzetközi eseményeken való aktivitását számbavéve egyértelművé vált, hogy a VALORANTnak is helye van a K&H Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság ligarendszerű versenyjátékai között. A lebonyolítási rendszer biztosítja, hogy azon szervezetek, akik már rendelkeznek stabil csapattal, a liga alapszakaszából kezdhessék meg a versenyt, így kiegyenlítettebb környezetet kialakítva a kvalifikációs szakaszban, mely minden új, versenyezni vágyó játékosnak szabadon lehetőséget ad, hogy a legjobbak közé bekerüljön. Érdeklődve várjuk, hogy a feltörekvő VALORANT csapatok és a már stabil hazai szervezetek milyen izgalmas mérkőzéseket hoznak el a játék itthoni szerelmeseinek”

– nyilatkozta Tóta Gábor, a Rendezvény és Versenybizottság szakmai elnöke.

További E-Sport

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

apple

SmartWatch

Az új Apple Watch gyakorlatilag olyan, mint a régi

2022. augusztus 12. péntek
polikarbonát

Smart home

Amit a polikarbonát lemez használatáról tudni kell

2022. augusztus 12. péntek
TE Connectivity
casio

SmartWatch

A motorsportok szerelmeseinek szánták ezeket az órákat

2022. augusztus 4. csütörtök
mobilfox

Kütyük

Teljesen megújult a Mobilfox

2022. augusztus 2. kedd

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu