Connect with us

Hirdetés

technokrata

Fight- IT – IT Harcosok összecsapása

E-Sport

Fight- IT – IT Harcosok összecsapása

Fight- IT – IT Harcosok összecsapása

Rendhagyó módon a programozás helyett az IT infrastruktúra területén szervezett versenyt egyetemistáknak április 12-én az Óbudai Egyetem Neumann Kari Hallgatói Önkormányzata és a Morgan Stanley budapesti irodája.

A verseny szervezői különdíjjal ösztönözték a női versenyzők indulását, amelyet a Morgan Stanley budapesti irodája ajánlott fel.

Egyes előrejelzések szerint az évtized végére akár 50 milliárd eszköz kommunikálhat egymással a dolgok internete (IoT) terjedésével. Az eszközök számának robbanásszerű növekedése egyaránt nagy kihívást jelent a szoftvereket létrehozó programozóknak és az IT infrastruktúra tervezéséért és üzemeltetéséért felelős szakembereknek. Mégis ez utóbbi terület – az IT infrastruktúra– talán kevesebb hangsúlyt kap, amikor az informatika kapcsán tapasztalható szakemberhiány kerül szóba. Ezen szeretne változtatni a Morgan Stanley és a Neumann HÖK Fight-IT versenye, amelyen a valós életből vett IT problémákat kellett megoldaniuk a versenyzőknek.

fight_it_4_1920

 A versenyen legjobban szereplő három csapat a pénzjutalom mellett nyílt napon vehet részt a Morgan Stanley budapesti irodájában, ahol a diákok betekintést nyerhetnek a cég IT munkatársainak mindennapos feladataiba is. Mindez jó alkalom a fiatalok számára, hogy „élesben”, munkakörülmények között is lássák, miként használható a gyakorlatban az iskolában megszerzett tudás.

„Az informatika területén megfigyelhető robbanásszerű technológiai fejlődés nem kerüli el a pénzügyi világot és a pénzügyi informatikát sem. Nemcsak a szoftverek fejlesztése, de az alkalmazásokat és komplex rendszereket kiszolgáló IT infrastruktúra tekintetében is egyre több szakemberre lesz majd szükség. Budapest a Morgan Stanley több mint 41 országban működő globális ügyvitelének egyik jelentős informatikai központja, ezért pontosan látjuk és érezzük, milyen nagy jelentősége van a pénzügyi informatikában a nagy megbízhatóságú, biztonságos, komplex globális nagyvállalati infrastruktúra tervezésének és üzemeltetésének, mindez hasonló kihívást jelent mint az IoT terjedése. Örömmel támogatjuk a tehetséges fiatalokat és a Fight-IT versenyt, amely rendhagyó módon inkább az IT infrastruktúrával kapcsolatos sokrétű tudás összemérésére helyezi a hangsúlyt.”

– mondta el Kriváchy Gábor, a Morgan Stanley budapesti iroda informatikai részlegének vezetője.

A Fight-IT verseny egyedi eleme, hogy a globális pénzügyi szolgáltatásokat nyújtó vállalat szakemberei saját IT-s karrierjük során tapasztalt kihívások alapján állítanak össze olyan életszerű informatikai feladatokat, amelyek jól tükrözik a pénzügyi szektor aktuális kihívásait, ami még valóságközelibbé teszi a versenyt a hallgatók számára. A Morgan Stanley több programot is támogat, amelyekkel még vonzóbbá szeretné tenni a fiatalok számára az informatikát vagy az IT alaptudást biztosító ún. STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics) tudományágakat. Ezen közül is kiemelkedik a SMARTIZ program, amelyben középiskolás lányok tanulhatnak a matematika gyakorlatban alkalmazható oldaláról és szerezhetnek alapvető programozási, IT ismereteket.

Az informatika kiváló karriert kínál mindkét nemnek, mégis, egyelőre alacsonyabb a nők száma ezen a területen. A női versenyzők indulásának ösztönzésére ezért a Morgan Stanley különdíjat ajánlott fel, amelyet az a versenyen legjobban teljesítő csapat vehetett át, amelynek legalább egy nőtagja is van.

További E-Sport

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés