Connect with us

Hirdetés

technokrata

Degeszre ekreste magát a sörivós app fejlesztője

ibeer

App

Degeszre ekreste magát a sörivós app fejlesztője

Degeszre ekreste magát a sörivós app fejlesztője

Az iBeer volt az az első alkalmazás, amivel az iPhone-ok képességeit is demonstrálni tudta a felhasználó. A rendkívül népszerű program fejlesztője sok év hallgatás után állt újra mikrofon elé, hogy a régi időkről meséljen

Az első okostelefonos alkalmazások (most tekintsük el attól, melyik rendszerre készültek) még nem voltak olyan kiforrottak, mint a ma létező társaik. Valahonnan persze el kellett indulni, és sokan erőteljes kísérletezgetéssel kezdték fejlesztői pályafutásukat.

Közéjük tartozott Steve Sheraton is, akinek az iBeer alkalmazást köszönheti a világ – illetve elsősorban az iPhone-osok. Sheraton munkája ugyanis rendkívül népszerű vált, annak ellenére is, hogy csak egyetlen dologra volt képes: a telefonnal és az appal utánozni lehetett a sörivást:

A fejlesztésről nemrég a Mel magazinnak beszélt részletesen az ötletgazda, kiemelve, hogy a program fénykorában napi 10-20 ezer dollárt termelt. Ez gyors átváltással is mintegy 3-6 millió forintot jelent. Mindez könnyen jött pénznek tűnik, ám a valóság egészen más. Mint ugyanis Sheraton elmesélte, először nem is gondolt az alkalmazásfejlesztésre. A termék ráadásul eleinte csak videóban létezett, amit a PalmPilot nevű PDA-ra készített. Ebben viszont nem volt gyorsulásmérő, mint az okostelefonokban, így a videót az eszközre töltve, a telefont a megfelelő pillanatban a szájhoz emelve lehetett bemutatni a digitális sörivást.

Ekkor került az Apple figyelmébe a fejlesztő. Miután megkeresték, azt kérték tőle, hogy a tartalmat ültesse át egy iOS-alkalmazásba. Az App Store ekkor még el sem indult, ám rövidesen megnyitotta kapuit, az elkészült és 2,99 dolláros iBeer app pedig a felület egyik legnépszerűbb programja lett. A ranglista első helyét pedig legalább egy évig tartotta az Apple Insider szerint.

A fejlesztőt saját bevallása szerint azonban nagyon megviselte a hirtelen jött siker és a hatalmas pénzmennyiség. Szerinte ez a fajta életstílus, a vele járó stresszel párosulva „tönkreteheti az embert”, így Sheraton egy idő után cégére, a Hottrix-ra bízta az iBeer munkálatait. Ő pedig eggyel hátrébb lépett. „(…) Elkészíteni és a csúcsra juttatni nagyszerű szórakozás volt, de aztán tovább kellett lépnem és valami mással foglalkoznom” – mondta a programozó a vele készült interjúban.

Ma az iBeer-t ugyanez a cég fejleszti, Sheraton azonban feladta ezt az énjét és egy spanyolországi farmra költözött. Az alkalmazásfejlesztéssel viszont nem állt le: ma bűvészeknek fejleszt különféle programokat. Szerinte ez egy érdekes, hiánypótló piac, és örül, hogy olyan igényeket szolgálhat ki, amikben valóban örömét leli.

Forrás: HVG

További App

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés