Connect with us

technokrata

A Pinterest egyértelműen másolja a TikTok-ot

pinterest

App

A Pinterest egyértelműen másolja a TikTok-ot

A Pinterest egyértelműen másolja a TikTok-ot

Ismét rástartolt a Pinterest a tartalomkészítők bevonzására, a cég több olyan újítást is bemutatott, ami főleg az alkotók számára hasznos.

Ezek közé tartozik egy újragondolt hírfolyam, ami immár két szekcióra oszlik: az app a „Böngészés” fül alatt a megszokott rácsos elrendezésben jeleníti meg a Pinterest a pineket, míg a mellette látható „Megtekintés” részlegen a kijelzőt kitöltő, vertikálisan egymást követő videókat listáz az, ami egészen hasonlít a TikTokon látott megoldásra.

Azonban a Pinterest videós részlegén nem kihívások és tátogós felvételek terjednek, hanem „ötletpinek” (Idea pins), amiket hírfolyamként görgethetünk az ujjunkkal történő fel- és lefelé suhintással. Ezt a formátumot még idén mutatta be a cég, és leginkább az Instagram-sztorikra hasonlít: a lapozható mozgóképek alá a készítők vághatnak zenét, narrációt, vagy éppenséggel feliratozhatnak is, ami ideális például egy recept esetében. Egyelőre még nem mindenki készíthet ilyen pineket, csak pár országban érhető el, ugyanakkor böngészni már bárki tud köztük.

Az újfajta hírfolyamot már a magyar felhasználók is látják, amennyiben frissítették a Pinterest applikációt.

Forrás: 24.hu

További App

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu