Connect with us

Hirdetés

technokrata

Így alkalmazkodtak a randi-appok a pandémiához

randi-appok

App

Így alkalmazkodtak a randi-appok a pandémiához

Így alkalmazkodtak a randi-appok a pandémiához

Vajon a randi-appoknak oda kell figyelnie az egészségünkre?

A járvány kifejezetten megnehezíti a szinglik életét, hiszen nagy mértékben, leginkább az “idegen” emberekkel való találkozások száma lett lekorlátozva.

“A monogámia szerencsésebb ezekben az időkben”

– nyilatkozta Horacio Arruda, a Quebec’s Public Health országos igazgatója.

Miután már az első hullámnál elkezdődtek az olyan intézkedések, mint hogy az emberek minél inkább tartsanak távolságot egymástól, a randizás, mint olyan szinte teljesen áttolódott online formába. Ez természetesen azzal járt, hogy a randi-appok felhasználóinak száma jócskán megnövekedett, a Tinder például 42%-kal több “match”-et produkált az előző évben, mint pályafutása során bármikor.

Hogyan reagáltak a randi-appok a változásra?

Természetesen nem vették félvállról a dolgot, ahová csak lehetett, beépítették a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat és idekapcsolódó információkat.

Kommunikáció az egészségről

Felugró üzenetek fogadták a felhasználókat, melyben arra sarkallták az embereket, hogy ne akarjanak most mindenáron személyesen találkozni, inkább ismerkedjenek online, az appon keresztül. Például a Bumble direkt üzeneteket küldött, hogy nem érdemes most feltétlenül egyből találkozni, a Grindr pedig “A most várhat!” szlogennel próbálta rábírni a randizni vágyókat az otthonmaradásra.

Kezelni a magányt és az elszigetelődést

A randi-appok hirtelen nem csak klasszikus értelemben vett randevúzásra lettek alkalmasak, hanem egyfajta közösséget is létrehoztak magányos emberek számára, mely segített egy kicsit az elszigeteltség és a magány feldolgozásában. Természetesen ezek az irányok a social-media felületeken is ugyanúgy megjelentek, viszont ott azért leginkább az ismerőseinket látjuk, teljesen más jellegűek a már kialakított kapcsolatok.

A virtuális randi, az új normális

A legtöbb randi-app megpróbálta a fiatalok körében is menőnek beállítani a virtuális randizást, mondván, hogy sokkal biztonságosabb, ha először csak virtuálisan teszünk lépéseket a másik felé. Érdemes első körben írogatni, majd akár videochatelni és csak akkor találkozni, ha tényleg kialakult egy online kapocs, így elkerülhető, hogy az ember hetente 4-5 idegennel is találkozzon randi címszó alatt.

Kell egyáltalán a randi-appoknak ilyen szinten foglalkoznia velünk?

Alapvetően ez egyáltalán nem az ő dolguk, viszont elég tisztességesen magukra vállalták, mondván, ha már ennyi embert érnek el nap, mint nap, akkor kötelességüknek érzik, hogy részt vállaljanak az egészség megőrzésében.

Mit tartogat a jövő?

Sajnos ezt még mindig senki sem tudja megmondani. Annyi biztos, hogy a randi-appoknak sokkal nagyobb szerepe lesz a kapcsolatok kialakításában, mint valaha. Ezt tudván egyáltalán nem rossz látni, hogy a szolgáltatói oldalról is nagyon erős törekvést látunk arra, hogy egészségünkre vigyázzanak.

Forrás: TheNextWeb

További App

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés