Connect with us

technokrata

Így alkalmazkodtak a randi-appok a pandémiához

randi-appok

App

Így alkalmazkodtak a randi-appok a pandémiához

Így alkalmazkodtak a randi-appok a pandémiához

Vajon a randi-appoknak oda kell figyelnie az egészségünkre?

A járvány kifejezetten megnehezíti a szinglik életét, hiszen nagy mértékben, leginkább az “idegen” emberekkel való találkozások száma lett lekorlátozva.

“A monogámia szerencsésebb ezekben az időkben”

– nyilatkozta Horacio Arruda, a Quebec’s Public Health országos igazgatója.

Miután már az első hullámnál elkezdődtek az olyan intézkedések, mint hogy az emberek minél inkább tartsanak távolságot egymástól, a randizás, mint olyan szinte teljesen áttolódott online formába. Ez természetesen azzal járt, hogy a randi-appok felhasználóinak száma jócskán megnövekedett, a Tinder például 42%-kal több “match”-et produkált az előző évben, mint pályafutása során bármikor.

Hogyan reagáltak a randi-appok a változásra?

Természetesen nem vették félvállról a dolgot, ahová csak lehetett, beépítették a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat és idekapcsolódó információkat.

Kommunikáció az egészségről

Felugró üzenetek fogadták a felhasználókat, melyben arra sarkallták az embereket, hogy ne akarjanak most mindenáron személyesen találkozni, inkább ismerkedjenek online, az appon keresztül. Például a Bumble direkt üzeneteket küldött, hogy nem érdemes most feltétlenül egyből találkozni, a Grindr pedig “A most várhat!” szlogennel próbálta rábírni a randizni vágyókat az otthonmaradásra.

Kezelni a magányt és az elszigetelődést

A randi-appok hirtelen nem csak klasszikus értelemben vett randevúzásra lettek alkalmasak, hanem egyfajta közösséget is létrehoztak magányos emberek számára, mely segített egy kicsit az elszigeteltség és a magány feldolgozásában. Természetesen ezek az irányok a social-media felületeken is ugyanúgy megjelentek, viszont ott azért leginkább az ismerőseinket látjuk, teljesen más jellegűek a már kialakított kapcsolatok.

A virtuális randi, az új normális

A legtöbb randi-app megpróbálta a fiatalok körében is menőnek beállítani a virtuális randizást, mondván, hogy sokkal biztonságosabb, ha először csak virtuálisan teszünk lépéseket a másik felé. Érdemes első körben írogatni, majd akár videochatelni és csak akkor találkozni, ha tényleg kialakult egy online kapocs, így elkerülhető, hogy az ember hetente 4-5 idegennel is találkozzon randi címszó alatt.

Kell egyáltalán a randi-appoknak ilyen szinten foglalkoznia velünk?

Alapvetően ez egyáltalán nem az ő dolguk, viszont elég tisztességesen magukra vállalták, mondván, ha már ennyi embert érnek el nap, mint nap, akkor kötelességüknek érzik, hogy részt vállaljanak az egészség megőrzésében.

Mit tartogat a jövő?

Sajnos ezt még mindig senki sem tudja megmondani. Annyi biztos, hogy a randi-appoknak sokkal nagyobb szerepe lesz a kapcsolatok kialakításában, mint valaha. Ezt tudván egyáltalán nem rossz látni, hogy a szolgáltatói oldalról is nagyon erős törekvést látunk arra, hogy egészségünkre vigyázzanak.

Forrás: TheNextWeb

További App

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu