Connect with us

Hirdetés

technokrata

A DokiApp-ot választották az év applikációjának

dokiapp

App

A DokiApp-ot választották az év applikációjának

A DokiApp-ot választották az év applikációjának

A Magyar Marketing Szövetség 2020-ban is kihirdette az Év Applikációja díjat, melyet a DokiApp vihetett haza.

A telemedicina alkalmazás segítségével a nap bármely időszakában, mindössze pár perc várakozás után konzultálhatunk egy orvossal vagy pszichológussal. Az online orvoslás Uber-e nem először kap rangos díjat, tavaly ősszel ugyanis a Vodafone Digitális Díj egyik fődíját vihették haza az ötletgazdák.

Izgalmasan indult az év a DokiApp csapatának, hiszen január elején elnyerték a Magyar Marketing Szövetség  Év Applikációja 2020 díját. Ebben a kategóriában olyan applikációkkal lehetett nevezni, melyek segítik, szórakoztatják vagy bármely más módon támogatják a felhasználókat. A rangsor felállításakor alapvetés volt az innováció és a funkcionalitás is.Az Év Applikációja kategória mezőnye rendkívül erős volt, többek között olyan márkák pályáztak, mint az UniCredit Bank vagy a Spar Magyarország.

A DokiApp nem először részesült neves elismerésben: 2020 őszén a társadalmi célú projekteket felkaroló Vodafone Digitális Díj fődíját is elhozta Digitális Társadalom kategóriában.

A díjeső nem meglepő, hiszen a DokiApp egy olyan közcélú telemedicina applikáció, amely a teljes társadalom szolgálatára lehet. A DokiApp-ban videótelefonáláson keresztül, pár perces várakozás után konzultálhatunk orvosokkal és pszichológusokkal bárhol, bármikor. A ​szolgáltatás ​okostelefonról és számítógépről is elérhető, így egy betegség vagy panasz jelentkezésekor akár néhány percen belül valódi szakembert kérdezhetünk a problémánkról. A DokiApp célja, hogy a legrövidebb úton összekösse a pácienseket a szakemberekkel, ezáltal megbízható irányt mutasson akkor, amikor arra a legnagyobb szükség van.

A DokiApp hiánypótló szerepét mutatja, hogy orvosai és pszichológusai az ünnepi időszakban is elérhetőek voltak, akkor, amikor egészségügyi panaszokkal szinte lehetetlen szakemberhez fordulni. A megnövekedett decemberi forgalom mellett az alapítók igyekeztek jótékonykodásra is időt szakítani: az ünnepek alatt lebonyolított konzultációk árának egy részéből, 50 ezer forinttal támogatták az Autistic Art Alapítványt.

A DokiApp számára a 2020-as év a koronavírusról és ezzel párhuzamosan a telemedicina térnyeréséről szólt: az alkalmazás azért is nyerhette el az év applikációja díjat, mert az egyik legégetőbb problémára nyújt megoldást: segítségével gyorsan és hatékonyan vehetünk igénybe egészségügyi szolgáltatást, orvosi konzultációt. A telemedicina azonban nem csak vírus idején kínál alternatívát az egészségügyi és pszichológiai segítségnyújtás lehetőségeire; bármikor kiegészítheti a hagyományos ellátást.

„A DokiApp-ot a páciensek gyakran nem a szakorvosi vizsgálat vagy a hagyományos pszichológiai terápia helyett, hanem ezek mellett veszik igénybe, egyfajta azonnal elérhető útmutatóként. Ezt mi sem mutatja jobban, hogy éjszaka is zajlanak videókonzultációk: legutóbb egy hajnali fél kettőkor leadott konzultációs kérést fél percen belül sikerült kiszolgálni. A szolgáltatás tavaszi indulása óta tehát egyre ismertebb a páciensek körében, az év végére több, mint száz sikeres videókonzultációt tudhatnak maguk mögött.”

– mondta el Somogyi Tibor, a DokiApp alapítója.

További App

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés