Connect with us

technokrata

15 éves a Google Térkép – Megújult kinézet és funkciók a frissítésben

google maps

App

15 éves a Google Térkép – Megújult kinézet és funkciók a frissítésben

15 éves a Google Térkép – Megújult kinézet és funkciók a frissítésben

2005-ben elindultunk, hogy feltérképezzük a világot.

Azóta folyamatosan feszegetjük a határokat, mire is lehet képes egy térkép: az A-ból B-be történő navigálás megkönnyítésétől kezdve a világ felfedezéséig. Ma már több mint egymilliárd ember használja a Google Térképet, hogy lássa és felfedezze a világot, 15. születésnapunkat pedig az Önök visszajelzésein alapuló új kinézettel és termékfrissítésekkel ünnepeljük.

Megújult kinézet kívül-belül

Mától egy frissített Google Térkép alkalmazást fog látni – Androidon és iOS-en egyaránt -, amely még könnyebben elérhetővé teszi a szükséges funkciókat öt “easy-to-access” ikonnal:  Felfedezés, Ingázás, Mentve, Közzététel és Frissítés.

  • Felfedezés: A közelben keresne egy helyet, ahol ebédelhet, élő zenét hallgathat, vagy bevásárolhat? A Felfedezés lapon többek között információkat, értékeléseket és véleményeket talál a világ mintegy 200 millió helyéről, ideértve a helyi éttermeket, a közeli látnivalókat és a városi tájékozódási pontokat.
  • Ingázás: Akár autóval, akár tömegközlekedéssel utazik, az Ingázás ikonnal biztos lehet benne, hogy a leghatékonyabb útvonalon közlekedik. Állítsa be napi ingázási útvonalát, hogy valós idejű forgalmi frissítéseket, menetidőket és javaslatokat kapjon az alternatív útvonalakhoz.
  • Mentve: A felhasználók több mint 6,5 milliárd helyet mentettek el a Google Térképen – a szomszédos pékségtől kezdve a közelgő vakáció alkalmából kiszemelt híres étteremig. Mostantól ezeket kényelmesen megnézheti egyetlen helyen, emellett pedig megszervezheti közelgő utazását, valamint ajánlásokat oszthat meg az eddig meglátogatott helyek alapján.
  • Közzététel: Évente százmillió felhasználó segíti információkkal a Google Térkép naprakészen tartását. Az új Közzététel lapon könnyedén megoszhatja helyi ismereteit, például az utak és címek részleteit, a hiányzó helyeket, az üzletek értékelését és az azokról készített fotókat. Minden hozzájárulás nagyban segíti a többi felhasználót az új helyek megismerésében és a döntéshozatalban.
  • Frissítés: Az új Frissítés lap egy “hírfolyam”, a helyi szakértők által felkapott kihagyhatatlan helyekről. A felfedezés mellett elmentheti és megoszthatja ajánlásait másokkal, vagy közvetlenül cseveghet vállalkozásokkal is, hogy kérdéseire választ kapjon.

A Google Térkép ikonja is megújul: a térkép kezdetektől fogva kulcsfontosságú elemére, a tűre épül, s egyben képviseli azt a fejlődést, amely az egyik pontból a másikba történő navigálással kezdődött, és az új helyek és élmények felfedezésének megkönnyítéséig jutott.

És mivel egy jó születésnapi ünneplést sosem hagynánk ki, figyelje az ünnepi témájú autó ikonunkat a Térkép navigációjának használata során.

A Google Térkép letölthető a Play Store-ból és az App Store-ból. Böngészőből pedig a https://www.google.hu/maps oldalon érhető el.

További App

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

huawei

Dotkom

Teljesen megújul a Huawei közösségi oldala

2021. január 25. hétfő

Dotkom

Az alaprendszerek újjászületése

2021. január 25. hétfő
eház

Dotkom

Az eHÁZ lett Az Év Blockchain Megoldása

2021. január 22. péntek
cisco

Dotkom

Webex innovációk sorát jelentette be a Cisco

2021. január 12. kedd
vodafone

Műszaki Magazin