Connect with us

technokrata

15 éves a Google Térkép – Megújult kinézet és funkciók a frissítésben

google maps

App

15 éves a Google Térkép – Megújult kinézet és funkciók a frissítésben

15 éves a Google Térkép – Megújult kinézet és funkciók a frissítésben

2005-ben elindultunk, hogy feltérképezzük a világot.

Azóta folyamatosan feszegetjük a határokat, mire is lehet képes egy térkép: az A-ból B-be történő navigálás megkönnyítésétől kezdve a világ felfedezéséig. Ma már több mint egymilliárd ember használja a Google Térképet, hogy lássa és felfedezze a világot, 15. születésnapunkat pedig az Önök visszajelzésein alapuló új kinézettel és termékfrissítésekkel ünnepeljük.

Megújult kinézet kívül-belül

Mától egy frissített Google Térkép alkalmazást fog látni – Androidon és iOS-en egyaránt -, amely még könnyebben elérhetővé teszi a szükséges funkciókat öt “easy-to-access” ikonnal:  Felfedezés, Ingázás, Mentve, Közzététel és Frissítés.

  • Felfedezés: A közelben keresne egy helyet, ahol ebédelhet, élő zenét hallgathat, vagy bevásárolhat? A Felfedezés lapon többek között információkat, értékeléseket és véleményeket talál a világ mintegy 200 millió helyéről, ideértve a helyi éttermeket, a közeli látnivalókat és a városi tájékozódási pontokat.
  • Ingázás: Akár autóval, akár tömegközlekedéssel utazik, az Ingázás ikonnal biztos lehet benne, hogy a leghatékonyabb útvonalon közlekedik. Állítsa be napi ingázási útvonalát, hogy valós idejű forgalmi frissítéseket, menetidőket és javaslatokat kapjon az alternatív útvonalakhoz.
  • Mentve: A felhasználók több mint 6,5 milliárd helyet mentettek el a Google Térképen – a szomszédos pékségtől kezdve a közelgő vakáció alkalmából kiszemelt híres étteremig. Mostantól ezeket kényelmesen megnézheti egyetlen helyen, emellett pedig megszervezheti közelgő utazását, valamint ajánlásokat oszthat meg az eddig meglátogatott helyek alapján.
  • Közzététel: Évente százmillió felhasználó segíti információkkal a Google Térkép naprakészen tartását. Az új Közzététel lapon könnyedén megoszhatja helyi ismereteit, például az utak és címek részleteit, a hiányzó helyeket, az üzletek értékelését és az azokról készített fotókat. Minden hozzájárulás nagyban segíti a többi felhasználót az új helyek megismerésében és a döntéshozatalban.
  • Frissítés: Az új Frissítés lap egy “hírfolyam”, a helyi szakértők által felkapott kihagyhatatlan helyekről. A felfedezés mellett elmentheti és megoszthatja ajánlásait másokkal, vagy közvetlenül cseveghet vállalkozásokkal is, hogy kérdéseire választ kapjon.

A Google Térkép ikonja is megújul: a térkép kezdetektől fogva kulcsfontosságú elemére, a tűre épül, s egyben képviseli azt a fejlődést, amely az egyik pontból a másikba történő navigálással kezdődött, és az új helyek és élmények felfedezésének megkönnyítéséig jutott.

És mivel egy jó születésnapi ünneplést sosem hagynánk ki, figyelje az ünnepi témájú autó ikonunkat a Térkép navigációjának használata során.

A Google Térkép letölthető a Play Store-ból és az App Store-ból. Böngészőből pedig a https://www.google.hu/maps oldalon érhető el.

További App

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

XPLORA okosóra

SmartWatch

Mindig karnyújtásnyira, mindig biztonságban:

2020. november 26. csütörtök
Huawei Mate 40 Pro
samsung frame tv

Smart-TV

Virtuális utazás a The Frame TV képernyőjén

2020. november 24. kedd
redmi note
lifestyle

Kütyük

Lifestyle Smart Monitor a Samsungtól

2020. november 20. péntek
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin