Connect with us

Hirdetés

technokrata

Se készpénz, se jegy, de még mobil sem kell az új parkolási rendszerhez

App

Se készpénz, se jegy, de még mobil sem kell az új parkolási rendszerhez

Kép: Carparkit

Se készpénz, se jegy, de még mobil sem kell az új parkolási rendszerhez

Tucatnyi budapesti zárt parkolóban használható mostantól az a rendszer, melynek segítségével úgy parkolhatunk, hogy az ezzel járó vesződést a Rollet applikáció megoldja helyettünk.

Nem kell jegyet húznunk, se aprópénzzel bajlódnunk, vagy a mobilunkról indítanunk a parkolást, elég a vezetésre koncentrálnunk.

A felhasználónak roppant egyszerű dolga van: a rendszám és a bankkártya adatok egyszeri regisztrálása után már készen is áll az érintésmentes parkolásra. A Rollet felismeri az autót és automatikusan felnyitja a sorompót a jármű előtt. A fizetés is teljesen automatizált, a rendszer levonja a parkolódíj összegét a bankkártyáról és felnyitja az autós előtt a sorompót. A parkolásért nem számítanak fel kényelmi díjat, így a felhasználó pont annyit fizet, mintha jeggyel parkolna.

Júniustól 12 helyszínen lesz elérhető a szolgáltatás Óbudán, Hegyvidéken és a belvárosi kerületekben, valamint a Lupa-tónál.

“Büszkék vagyunk arra, hogy mostantól a főváros fontos helyszínein is ott lehetünk azok után, hogy Debrecenben már autósok ezrei használják a Rolletet. Ez a tucatnyi új parkoló csak a kezdet, az egész országban szeretnénk elterjeszteni az érintésmentes parkolást és ebben stratégiai partnerünk a legnagyobb hazai parkolóhálózat, a Star Park.”

– meséli Andy Zhang, a Rollet alapítója és ügyvezető igazgatója.

“Régóta kerestünk olyan partnert, aki képes a leginnovatívabb technológiával automatizálni a parkolóinkat. A Rolletnek köszönhetően mostantól itthon még szinte ismeretlen, zökkenőmentes parkolási élményt tudunk nyújtani mindenkinek, aki igénybe veszi a Sparking szolgáltatásunkat.”

– nyilatkozta Dubitz András a Star Park tulajdonosa és ügyvezetője az együttműködés bejelentésekor.

Az egy éves születésnapját ünneplő startup tavaly júniusban Debrecenben debütált, azóta a város Smart City programjának egyik legismertebb szereplőjévé vált. Debrecenben jelenleg 8 parkolóban érhető el ez az automatizált fizetési rendszer, köztük a Debreceni Nemzetközi Repülőtéren is, ahol becslések szerint 700 ezer utas fordul meg 2019-ben.

További App

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés