Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kütyüorgia 2011-ben

Smart home

Kütyüorgia 2011-ben

A világ legvékonyabb Blu-ray lejátszója, a világ legnagyobb 3D-s LCD HDTV-je, 2500 kiállító, 120 ezernél is több látogató – nincs idő újévi punnyadásra, nyakunkon a CES!

Ahogy 1967 óta minden évben, úgy idén is megkapja minden technika iránt rajongó az egész évre szóló löketet – január 6. és 9. között rendezik meg a CES-t (Consumer Electronics Show), szokott helyén, Las Vegas-ban. És ahogy eddig mindig, úgy most is már előre lehet sejteni, mit láthatunk majd a kiállításon, azaz milyen szórakoztatóelektronikai készülékek jelennek meg az idei év során.

CES logo Las Vegas-i neon-reklamtablan

A show szervezői szerint 2011 az Internetre csatlakozó eszközök bűvöletében fog telni – immár nem csak PC-nk lóg majd folyamatosan a Világhálón, hanem minden másunk – tévé, médialejátszó, táblagépek stb. – is. Erre ugyan már lehetőségünk nyílt az elmúlt egy-két évben is, de Shawn Dubravac, a Consumer Electronics Association kutatási igazgatója és vezető közgazdásza szerint 2011 lesz az az év, amikor a felhasználók széles körben elkezdik használni is az ebben rejlő lehetőségeket.

Mindezt kiegészíti a 3D bűvölete. Dubravac úgy véli, hogy most még hangsúlyosabban fognak megjelenni a háromdimenziós megjelenítésben érdekelt eszközök a CES-n, mint debütálásuk évében (azaz a tavalyi rendezvényen). A szakember szerint egyaránt előrelépés lesz a szemüveges és az autosztereoszkóp (azaz szemüveget nem igénylő) megoldások tekintetében. Az LG itt tervezi bemutatni LX9700 3DTV-jét, ami ebben a kategóriában eddig valaha is készült legnagyobb LCD (72 colos, azaz 180 centiméteres) képátlóval bír, miközben a Samsung éppen a másik irányba igyekszik. Rekordvékony, mindössze 0,88 colos (2,2 centiméteres) vastagsággal bíró 3D-s Blu-ray lejátszóval rukkolnak elő majd a koreaiak a vásáron.

A táblagépeké is lesz az idei év, amit mi sem támaszthatna alá jobban, minthogy rengeteg fejlesztés ért be 2011 elejére. Tavaly a legtöbb cég csak ígérte tabletjének megjelenését – kivéve a Samsung és a Toshiba megoldásait, amelyek valóban boltokba is kerültek -, a CES-en azonban közel 70 különböző modell fog bemutatkozni, köztük tucatnyinál is több Intel Atom alapokon, és közel ugyanennyi épül Nvidia Tegra architektúrára.

A nagyobb újdonságokról természetesen részletesen be fogunk számolni.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés