Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kaplonyi Dávid a Nemzet Legjobbja

Smart home

Kaplonyi Dávid a Nemzet Legjobbja

Informatikusaink taroltak a szakmák Európa-bajnokságán.

Magyar sikerekkel zárult a december elején Lisszabonban lezajlott, a “szakmák Európa-bajnokságának” tekinthető EuroSkills 2010 nemzetközi szakmai verseny. Az Office ICT Team informatikai kategóriában induló magyar csapat egy arany-, egy ezüst- és egy bronzéremmel tért haza. A Nemzet Legjobbja címet a csapatvezető Kaplonyi Dávid érdemelte ki – adta hírül a Cisco Magyarország.

A Lisszabonban december 9-11. között megrendezett európai versenyen 31 ország több mint ötszáz versenyzője indult 52 különböző szakmában. A rendezvénynek a három nap alatt több mint 150 ezer látogatója volt. Az Office ICT Team kategóriában Magyarországot képviselő négyfős csapat a HTTP Alapítvány által szervezett márciusi válogató versenyen nyerte el az indulás jogát.

A háromnapos verseny során a fiataloknak egy képzeletbeli, kávéforgalmazással foglalkozó nemzetközi cég informatikai hálózatát kellett megtervezniük és kiépíteniük. A munkához szükség volt a Cisco- és a Microsoft-technológiák, valamint a nyílt forráskódú szoftverek mélyebb ismeretére, de a hatékony csapatmunka megszervezése is döntő fontosságú volt. A magyar válogatott végül csapatban a negyedik helyet érte el, de az egyéni értékelésben Kaplonyi Dávid arany-, Horváth Tibor ezüst-, Szabó Gábor pedig bronzérmet szerzett és kiváló teljesítménye miatt a negyedik csapattag, Hajdú László is megkapta a Medallion of Excellence kitüntetést.

Kaplonyi lett az egész magyar küldöttség legeredményesebb versenyzője is, így kiérdemelte a Best of the Nation elismerést. Dávid mindössze két ponttal maradt el attól, hogy az összes szakma összevetése után Európa legjobbjaként a “Best of Europe” kitüntetést is begyűjtse.Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés