Connect with us

Hirdetés

technokrata

Smart home

iPad 2

Bemutatkozott a táblagép-forradalmat kiváltó eszköz második generációja. De mitől jobb elődjénél? Cikkünkből kiderül.

Közép-Európai idő szerint este 7 óra után mutatta be maga Steve Jobs a tablet második generációját. Igen, a betegsége miatt háttérbe vonult Jobs személyesen vett részt az eseményen, színpadra történő felvonulását a helyszínen követők ovációja kísérte. Mondandóját nem is a vassal kezdte a vezérigazgató, hanem az iBooks-szal, az Apple digitális könyváruházával. Jobs elmondása szerint az elmúlt egy évben több mint 100 millió elektronikus könyv talált gazdára az almás cég közreműködésével. Többek között ennek az érdeklődésnek köszönhető, hogy több mint 2 milliárd(!) dollárt fizettek eddig ki a vállalat alkalmazásboltjába fejlesztők számára – no meg annak az eladott 100 millió iPhone-nak és az alig 9 hónap alatt eladott 15 millió iPadnak, amit szintén fel tud mutatni az Apple.

Ezt követően Jobs rátért az új táblagép tudására. Ismertetője szerint gyorsabb processzort kapott a masina, egy A5-ös, a kor igényeihez illeszkedően kétmagos CPU dolgozik benne. Jobs állítása szerint ez kétszer nagyobb számítási, és kilencszer nagyobb grafikus teljesítményt jelent az elődhöz képest. A nagyobb erő többek között az eddig hiányzó kamerák kezeléséhez kell: az iPad 2 immár – vetélytársaihoz hasonlóan – elülső és hátsó integrált kamerával is fel van szerelve.

Apple Steve Jobs iPad 2 launch

A giroszkóppal is ellátott tablet ugyannyi ideig, nagyjából 10 órán keresztül képes egy akkumulátortöltéssel üzemképes maradni, dacára a megnövelt teljesítménynek. Ugyanakkor 33 százalékkal vékonyabb lett az első generációhoz képest: a korábbi modell 13 milliméteres vastagságát sikerült 8,8 milliméterre leszorítani. Ezzel fél milliméterrel vékonyabb lett, mint az iPhone 4. Mindemellett fogyókúrára is fogták: az előző változat 70 dekagrammjából csinált 60 dekagrammot az Apple.

Összesen hat különböző változatot kínál a vállalat az iPad 2-ből: 16, 32 és 64 GB belső tárhellyel felszerelt modellek közül lehet választani, wireless csatlakozással vagy anélkül. A legolcsóbb 500 dollárba kerül, és elsőként az AT&T és Verizon kínálatában jelenik meg majd március 11-én. A világ többi részén március 25-26-a magasságában debütál.

És akkor lássunk még néhány újdonságot! HDMI csatlakozó, 1080p felbontás támogatása, új operációs rendszer. Az iOS 4.3 gyorsabban futtatja a Safari böngészőt, és a kamerák megjelenéséhez illeszkedően az iPad 2-re rákerül a vállalat saját PhotoBooth szoftvere. Természetesen a videotelefonálást lehetővé tevő Facetime is megtalálható a táblagép második generációján.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés