Connect with us

Hirdetés

technokrata

Zuhan az iPad ára

Smart home

Zuhan az iPad ára

Kis csúsztatással: amint megjelent az új, a régi már a kutyának sem kell.

Fogyasztói társadalmunk értelmetlen habzsolására szolgál jó példát az Apple táblagépe(i)t övező felhajtás: amint tegnap Steve Jobs bemutatta a készülék második generációját, azonnal ezrek rohamozták meg a webes apróhirdetési és aukciós oldalakat. Tették ezt abból a célból, hogy a gyorsan értéktelenedő első kiadástól minél hamarabb megszabadulhassanak. Mindeközben nem szabad elfelejteni: még nincs egy éve, hogy megjelent az iPad, ennyi idő alatt azonban máris „elavult”.

Apple iPad 2

Persze igazságtalanság lenne az Apple-re kenni a jelenséget, az amerikai vállalat „csupán” kihasználja a fogyasztók újra való vágyódását, és azt, hogy ezt az igényüket egyre hamarabb és hamarabb akarják kielégíteni a tömegek. Elég megnézni az LCD tévék piacán tapasztalható trendeket, hogy ugyanúgy felismerjük a jelenséget. 20 éve még évtizedekre (de legalábbis 8-10 évre) vásároltunk televíziót, napjainkban pedig a 3 éve beszerzett típusok is elavultnak számítanak, mert nem támogatják a full HD-t, a 3D-t, nem elég nagyok, nincs bennünk médialejátszó – és a sor még hosszasan folytatható.

Apple iPad 2 Smart Cover

Ha már iPaddal kezdtük cikkünket, kicsit más témában, de boncolgassuk még egy kicsit az Apple táblagépét! Azt már lehet tudni, hogy mit tartalmaz, mitől lett jobb, vagy legalábbis több az új modell; érdemes azonban áttekinteni azt is, hogy mi az, ami végül nem valósult meg. Például a retina display; a kijelző felbontása nem lett olyan szintű, mint amivel az iPhone-ban találkozunk. Továbbra sem lehet vezetékmentesen szinkronizálni, és nem vált teljesen lapossá a hátlap sem (pedig erre a designbeli változásra sokan fogadni mertek volna a megjelenés előtt).

Apple iPad 2

Sajnálatos, hogy továbbra sincsen rajta USB port, ugyanakkor legalább HDMI csatlakozó került rá. Emellett nem kapta meg a Gorilla Glass védelmet sem, de a szintén tegnap bemutatott védőborításokkal a vállalat igyekezett megfelelni a készüléket megóvni vágyók igényeinek. Továbbra sincsen 7 colos változat a készülékből, valószínűleg az Apple nem is fog ilyet készíteni. No és természetesen ezúttal is le kell mondani a Flash-es tartalmakról annak, aki iPadot vásárol.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés