Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ingyen lehet SMS-ezni egy iPhone alkalmazással

Smart home

Ingyen lehet SMS-ezni egy iPhone alkalmazással

Egy nemrégiben bemutatott App Store alkalmazás ingyenes SMS küldési lehetőséget kínál a felhasználókak, csak a reklámokat kell elviselniük.

A TextPlus segítségével korlátlan mennyiségű szöveges üzenetet lehet kiküldeni iPhone-ról, és iPod Touch-ról. Ez a Gogii első alkalmazása, amibe a Kleiner Perkins Caufield & Byers iFund részlege 5,2 millió dollárt fektetett. Miután a felhasználók letöltik a programot, el is kezdhetik írni SMS-eiket. A cég az üzenetekért a számlát az AT&T-nek fizeti, és a felhasználóknak hirdetéseket helyez el.

A textPlus júniusi megjelenése óta havonta 800 ezren használják, több mint 80 millió üzenetet küldtek vele az emberek, jelenleg napi 1,6 millió körül. Ez a cégnek komoly összegekbe kerül, és a Gogii vezérigazgatója, Scott Lahman meg is erősítette, hogy a reklámok nem fedezik a költségeket. Lahman szerint a terméküknek van néhány előnye, ami lehetővé fogja tenni, hogy több pénzt hozzanak ki a hirdetéses modellből. A felhasználóik kétharmada tinédzser, akiknek a fő kommunikációs csatornája az SMS.

“A hirdetők már régóta törik a fejüket, hogyan érhetnék el ezt a korcsoportot” – mondta el Lahman. “Most itt a lehetőség”. A tervek szerint többféle modellt is ki fognak próbálni. A lehetséges tervek között szerepel egy prémium verzió megjelentetése extra funkciókkal, mely fizetős lenne. A cég piackutatást kíván végezni felhasználói között, hogy milyen hirdetési megoldások lennének elfogadhatóak számukra. A cég reményei szerint sikerül majd megállapodnia a mobilszolgáltatókkal, hogy az SMS-díjak fizetése helyett osztozzanak meg a hirdetési bevételeken, írta meg a New York Times.

A cég alapítói korábban egy fizetős mobiljátékokat gyártó céget hoztak létre, a Jamdat Mobile-t, melyet sikeresen eladtak az Electronic Arts-nak 680 millió dollárért 2006-ban.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés