Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az NHH másodfokon elutasította a GTS-Datanet és a DIGI fellebbezését

Kütyük

Az NHH másodfokon elutasította a GTS-Datanet és a DIGI fellebbezését

A Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) másodfokon elutasította a 2008 októberében meghirdetett frekvenciapályázatok április 30-ai eredményhirdetésével kapcsolatban a DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft., valamint a GTS-Datanet Kft. által benyújtott fellebbezéseket és helybenhagyta az elsőfokú határozatokat.

A GTS-Datanet a 26 GHZ-es frekvenciacsomagok közül az úgynevezett “E” blokkra pályázott. A frekvenciahasználati jogosultságot az Antenna Hungária Zrt. nyerte el, immár jogerősen.

A Digi a 450 Mhz-es sáv hasznosítására kiírt pályázat eredményét fellebbezte meg, miután április végén azt az NHH – részben a Pályázati Bizottság javaslatára, részben saját döntése alapján – eredménytelennek minősítette és lezárta.

A GTS-Datanet elsősorban a pályázati eljárás formai hibáira hivatkozott a fellebbezésében, a Digi pedig azt vitatta, hogy az elsőfokú hatóság és a Pályázati Bizottság nem a Pályázati Kiírási Dokumentáció szerint folytatta le az eljárást. A másodfokú hatóság szerint az elsőfokú döntés jogszerű volt és a fellebbezések nem voltak kellően megalapozottak.

A másodfokú határozatok jogerősek, ellenük fellebbezésnek helye nincs, felülvizsgálati kérelemmel a Fővárosi Bíróságon lehet élni.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés