Connect with us

Hirdetés

technokrata

Eljött a színes e-book olvasók ideje?

Smart home

Eljött a színes e-book olvasók ideje?

Hazánkban még a fekete-fehér eszközök is alig ismertek – és lehet, hogy ez így is marad? Az Egyesült Államokban már az első színes készülékek bontogatják szárnyaikat.

Az Amazon Kindle e-book olvasója nagy port kavart megjelenésekor: a digitális könyvpiaccal összefonódott vállalat megadta azt a lökést az elektronikus könyveknek, amire már az ezredforduló óta várunk. Az e-ink, avagy e-tinta előnye, hogy nincsen szemnek zavaró háttérfénye. Nem saját, hanem a beeső fénnyel „dolgozik”, azaz használata nagyon hasonló a „hagyományos” könyvolvasáshoz.

Hátránya ugyanakkor, hogy csak fekete színt (és néhány szürkeárnyalatot) tud megjeleníteni. Ez nem feltétlenül jelent problémát a könyvek többségénél, de a színes ábrák (például képregények, grafikonok) élvezhetőségét azért lecsökkenti. Ezen változtatott az Apple iPadje, amely azonban inkább tábla PC, mintsem e-book reader.

Közvetlenül Steve Jobs termékének támaszt konkurenciát az itthon kevéssé ismert Pandigital fejlesztette Novel eReader. A 7 colos, érintőképernyős, színes LCD-vel szerelt masina az USA-ban közismert Barnes & Noble eBookstore áruházához kínál azonnali hozzáférést.

200 dollárért olyan képességeket kapunk, mint 800×600 pixeles felbontás, Wi-Fi, mini USB port, SD/MMC memóriakártya foglalat és 1 GB-nyi beépített memória. Számos (részben) szöveges állománnyal megbirkózik, beleértve a PDF, az ePub és a HTML formátumokat is. A készülék hamarosan, a jövő hónapban jelenik meg, egyelőre csak az észak-amerikai kontinensen.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés