Connect with us

Hirdetés

technokrata

Saját patch a felháborodott Nvidia felhasználóktól

Smart home

Saját patch a felháborodott Nvidia felhasználóktól

Az ATI ellenlábasa gyorsan kiváltotta vásárlói haragját egy piacvédő lépésével – meglepő módon a felhasználók igen gyorsan reagáltak.

Néhány napja kiderült, hogy az Nvidia, új GPU-jának bejelentésével párhuzamosan kiadott driverei révén letiltotta az általa birtokolt PhysX gyorsítási eljárást azon hardvereiben, amelyek ATI Radeon grafikus kártyákkal egy konfigurációban dolgoznak. A döntés nagy felháborodást váltott ki az érintettekből, akkorát, hogy egyes rajongók saját kezükbe vették az ügyet. Hozzáértő programozók lévén létrehoztak egy patch-et, amivel újraengedélyezhető a PhysX funkció a Geforce vagy Ageia chipekkel is rendelkező PC-kben, ha azok Radeon grafikus gyorsítót tartalmaznak.

Az esettel nagy öngólt rúgott magának a zöld gyártó. Ugyan kevés olyan videokártya (vagy diszkrét vezérlő) van ugyanis még forgalomban, ami natívan (hardveresen) támogatja a 3D-s fizikai események élethűbbé, részletesebbé tételét, ám az ilyen hardvert birtoklók jellemzően a fanatikus játékrajongók köreiből kerülnek ki. Őket idegesítette fel a PhysX API letiltása, és ők voltak azok, akik magánakcióba kezdtek.

Egészen pontosan a magát GenL néven hívó rajongó adta közre patch-ét, amely még közel sem végleges. A visszajelzések alapján az update képes a PhysX GPU gyorsítás újraengedélyezésére, a PPU gyorsítás azonban már más téma. GenL viszont azt ígérte, hogy dolgozik a frissítésen.

Az Nvidia – érthető okokból – nem kívánta kommentálni az esetet; mindazonáltal nem is fenyegette meg a lelkes fejlesztőt, hogy távolítsa el patch-ét. Úgy tűnik, hogy egyelőre a felhasználók vannak előnyben.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés