Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kétképernyős netbook prototípus – videobemutatóval

Smart home

Kétképernyős netbook prototípus – videobemutatóval

Működés közben látható a két LCD-vel felszerelt, furcsa laptop.

Bizonyára a hazai internetezők közül nem sokan ismerik a Kohjinsha nevet – a japán gyártó annál kedveltebb a távol-keleten. Amiért mégis magyar szót érdemel a vállalat, az legújabb terméke, az egyelőre még prototípus állapotban leledző kétképernyős netbook. És ezt a két képernyőt ne úgy képzeljük el, mint azokat a laptopokat, amelyek fedlapján kis kijelző található – amint az a lenti videón is látszik, itt két, egyenértékű LCD található egymás mellett.

A CEATEC (Combined Exhibition of Advanced Technologies) japán kiállításon debütált masina két darab, 10,1 colos méretű folyadékkristályos kijelzővel rendelkezik, 1024×600 vagy 1366×768 pixeles felbontás mellett. Amennyiben a felhasználónak egyszerre csak egy LCD-re van szüksége, a másik monitor az első mögé csúsztatható, így rejtve el és kapcsolva ki az éppen szükségtelen munkafelületet.

Magát a masinát egyébként AMD processzor hajtja: egy Athlon MV-40-es dolgozik benne. Memóriája maximum 4 GB-nyi DDR2 SDRAM-ot képes befogadni, grafikus gyorsítója pedig DirectX 10-es képességgel bír. A Windows 7 Home Premium operációs rendszerrel előre „csomagolt” netbook körülbelül 1,8 kilogrammos tömeggel rendelkezik, és maximum 4 centiméter vastag.

Mivel egyelőre csak prototípus létezik a készülékből, sem megjelenési ideje, sem piaci ára nem ismert; akkumulátoros üzemidejéről pedig mélyen hallgat a vállalat.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés