Connect with us

Hirdetés

technokrata

Canon EOS 5D Mark II – 16,7 megapixeles nagyágyú

Smart home

Canon EOS 5D Mark II – 16,7 megapixeles nagyágyú

Már nem kell sokat várnunk a nagysikerű felső-középkategóriás Canon DSLR utódjának a hivatalos bejelentésére.

A Canon általában 18 hónapos termékciklussal operál, azonban a jó öreg Canon EOS 5D bejelentése óta bizony már nem kevesebb mint 36 hónap telt el. Amennyiben hihetünk a pletykáknak, a japán gyártó a jövő héten, de legkésőbb szeptemberben hivatalosan is be fogja mutatni a sokak által várva várt Canon EOS 5D Mark II-t.

Meg nem erősített híradások szerint az eddig használt 12,8 megapixeles szenzor egy 16,7 millió képpontot felvonultató, de elődjéhez hasonlóan CMOS technológiájú és fullframe méretű képérzékelőnek adja át a helyét. A megfelelő számítási teljesítményről egy Digic III mikroprocesszor gondoskodik, a képek élességét pedig egy 11 pontos aufofókusz rendszer garantálja.

A gépváz hátsó szekciójában egy 3 colos képátlóval rendelkező OLED kijelző kapott helyet, mely többek közt élőkép megjelenítésére is alkalmas. Említést érdemel továbbá az ISO50 és ISO6400 között állítható fényérzékenység, a 6-8 kép/másodperc sebességű sorozatfelvevő funkció, illetve az új lítium-ion akkumulátor. Egy biztos: a Canon jövő hét kedden termékbemutató sajtótájékoztatót fog tartani, ezt követően pedig a szeptemberi kölni Photokina szakkiállításon is képviseltetni fogja magát, azt viszont egyelőre nem lehet tudni, hogy az EOS 5D Mark II, illetve az ugyancsak sokak által várva várt EOS 50D ezeken a rendezvényeken már jelen lesznek-e? Idővel minden titokra fény fog derülni!



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés