Connect with us

Hirdetés

technokrata

Fedezd fel önmagad!

Kütyük

Fedezd fel önmagad!

A tavalyi nagy sikert követően a Microsoft idén újra megrendezte a “Win The Web” 24 órás programozó-versenyét, amelyet idén a Discover Yourself, azaz a “Fedezd fel önmagad!” mottóval rendeztek meg.

A május 17-18. között a Jövő Házában megrendezett Win The Web programozóversenyen a benevezett csapatoknak 24 óra állt a rendelkezésére, hogy a kiírt feladatot megoldják. A csapatok a legújabb Microsoft-technológiákat használhatták, amelyeket az Interware Szerverhotelben elhelyezett nagy teljesítményű szerverről értek el. A verseny érdekessége, hogy fejlesztő cégek és diákcsapatok egyaránt indulhatnak. A szervezők arra voltak kíváncsiak, hogy éles helyzetben milyen megoldásokat produkálhat a rutin a friss tudással szemben, azaz hogy a diákok a piacon már elismert szakemberekkel mérhessék össze tudásukat és akár jövőbeni munkahelyüket is megtalálják a verseny alatt.

A Win the Webet először 2007-ben rendezték meg Magyarországon, és az idén már egyfajta régiós versennyé nőtte ki magát, amelyen a professzionális webfejlesztő cégek mellett diákcsapatok is indulhattak. A 24 órás verseny izgalmas feladatokat és szórakoztató programokat kínált a résztvevőknek, de a Microsoft-technológiákkal kapcsolatos webfejlesztői ismeretek népszerűsítése is fontos cél volt.

Az idei megmérettetésen négy országból összesen hetven csapat vett részt. Az erős mezőnyben a Carnation Carna Lite csapata – Tóth Csaba, Horváth Attila és Bányász László fejlesztők részvételével, illetve Varga Tamás fejlesztési igazgató vezetésével – szerezte meg az első helyet a professzionális kategóriában. “Bár most először vettünk részt a 24 órás programozóversenyen, a csapat remekül helytállt. Szerencsére a Carnationben nem jellemző az ilyen extrém munkaidő, de a kollégáim bebizonyították, hogy még ilyen helyzetekben is a legjobb minőséget tudják nyújtani” – mondta Varga Tamás.

A Carnation a tehetséges fiatalokat támogatva különdíjjal jutalmazta a legkreatívabb egyetemistacsapatot, a Bounch of mice-t, akiknek az oklevél mellett egy tanulmányi, illetve munkaszerződést ajánlott fel. A Carnation, szorosan együttműködve budapesti és vidéki egyetemekkel és főiskolákkal, a kiválasztott tehetségekkel már a tanulmányaik idején gyakornokként dolgozik együtt, így ők részt vehetnek a cég projektjeiben, megtapasztalhatják a professzionális munkakörülményeket, és a diploma megszerzése után a Carnation a legjobbaknak munkalehetőséget ajánl fel.

A Sense/Net munkatársa, Orosz Gergely a _The Turing_ nevű csapat tagjaként az IT Secure különdíjat nyerte el. A Sense/Net munkatársa az IVY Kft. két munkatársával közösen indult. A csapatoknak egy flottakövető rendszert kellett tervezniük valós idejű monitorozással és egyéb funkciókkal, például egy tachométer megjelenítésével.

A professzionális webfejlesztő cégek mellett diákcsapatok is indulhattak



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés