Connect with us

Hirdetés

technokrata

Yahoo: jövőre még rosszabb lesz

Dotkom

Yahoo: jövőre még rosszabb lesz

A Yahoo Inc. kedden közzétett negyedéves gyorsjelentése csökkenő profitról és gyengébb 2007-es kilátásokról számol be.

A bejelentést követően a cég részvényeinek ára 4,2 százalékkal esett a nyitás előtti kereskedésben. A júniusban vezércserén átesett internetes cég nehezen fogja be legnagyobb versenytársát, a Google-t.

A cég profitja 161 millió dollárra esett vissza a második negyedben, ami 11 centet jelentett részvényenként. Az előző évben ez az eredmény 164 millió dollár.

A Yahoo 2005-ös 19,4 százalékos online reklámpiaci részesedése az év végére 16,3 százalékra eshet vissza, miközben a Google 27,4 százalékos részesedést szerez majd a megközelítőleg 21,7 milliárd dolláros piacból.

Az összes bevétel 8 százalékkal emelkedett, 1,7 milliárd dollárra. Az online reklámokból származó bevételek 7 százalékkal, 1,49 milliárd dollárra nőttek, melyhez hozzájárult a Yahoo tulajdonában lévő, illetve az általa fenntartott oldalak 18 százalékos növekedéséből származó bevétel-növekedéséből származó 887 millió dollár is.

A cég előrejelzése szerint a harmadik negyedévi haszna 32-34 százalékkal visszaesik majd a négy év óta tapasztalt legalacsonyabbra.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés