Connect with us

Hirdetés

technokrata

Koszolódásmentes LCD

Smart home

Koszolódásmentes LCD

Az LG.Philips fejlesztése tönkreteszi a monitortörlő-kendő ipart?

Minden informatikus rémálma, amikor valaki úgy mutatja meg, mit is kellene nézni a monitoron, hogy az ujjával rábök. A kijelzőre tapadó emberi zsír nagyjából soha többet nem távolítható el, maximum szétkenhető a felületen. Külön öröm, hogy kontrasztos (értsd: fekete) felületek esetén még randamód látszik is. Emellett rendszeres, heti/havi problémát okoz az üveg (műanyag) felület porosodása, hogy egyéb szennyeződéseket ne is említsünk.

Ez a gond nagyjából egyidős az első televíziókkal, az LG.Philips azonban most, több mint fél évszázad után végre megoldást kínál. A két cég összefogásának eredményeként ugyanis olyan eljárást fejlesztettek ki, amellyel speciális, „koszolódás-rezisztens” LCD panelek állíthatók elő. Az Engadget beszámolója szerint a mocsoknak, pornak, ujjlenyomatoknak és tintának is ellenálló eszköz hasonló elven alapul, mint azok a serpenyők, amelyekbe nem ragad bele a bennük sütött étel. Ennél több titkot azonban nem akart kiszivárogtatni a két együttműködő cég, ami érthető is – egy koszólódásmentes LCD-vel nagyot szakíthat az egyébként egyre inkább telítetté váló piacon.

Általában eddig szoktak tartani a hasonló újdonságokról szóló hírek, a kereskedelmi alkalmazásra pedig várhatunk éveket (ha megjelenik egyáltalán a beharangozott eszköz). Gondoljunk csak az e-bookra, amely kézzelfogható készülékként még mindig alig bontogatja szárnyait, pedig már az ezredfordulót követően beígérték a kereskedelmi forgalmazást. Visszatérve az LCD-re: szerencsére ebben az esetben másként alakulnak a dolgok, legalábbis az LG.Philips állítása szerint. Az ellenálló panelek tömeggyártása a következő év első felében beindul, vagyis nem kizárt, hogy a 2008-as karácsonyi időszakban már olyan kijelzők garmadával találkozunk, amelyeket most már nyugodtan tapogathatunk (igény szerint tintával locsolhatjuk).

Magányos pornókedvelők, eljött a ti időtök!



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés