Connect with us

Hirdetés

technokrata

Fluoroszkópiás röntgenérzékelőt fejlesztett a Canon

Smart home

Fluoroszkópiás röntgenérzékelőt fejlesztett a Canon

A Canon bejelentett egy új, hordozható, síkképernyős DR (digitális radiográfia) rendszert, mellyel belép be az orvosi fluoroszkópiai eszközök piacára. A rendszer dinamikus röntgenképek megtekintése mellett állóképek rögzítésére is alkalmas.

A Canon 1998-ban dobta piacra a világ első állóképes DR rendszerét a CXDI-11 rendszert. A vállalat az elmúlt tíz évben a síkképernyős technológia kilenc generációját mutatta be különféle termékekben: beleértve az álló és univerzális állványokban, valamint képalkotó asztalokban használható DR-érzékelőket, továbbá a hordozható DR-érzékelőket. Az új rendszer fejlesztésével a cég átlép a dinamikus képalkotási piacra.

A Canon a CXDI radiográfiai sorozat figyelemreméltó képminőségére és sebességére építve kompakt és könnyű DR rendszert fejlesztett ki. Az új prototípus szokványos álló röntgenképeket rögzít a mellkasi területről és a végtagokról, ezen kívül lehetőséget nyújt “röntgen-fluoroszkópiára” is. Így a radiográfusok dinamikus képeken figyelhetik meg például az emésztőrendszer belső szerveit, és optimálisan időzíthetik az állóképek rögzítését. A jelenlegi vállalati fejlesztések várhatóan 2009 második felére jelennek meg a kereskedelmi forgalomban.

A fluoroszkópiás és radiografikus képek rögzítésére is alkalmas rendszer fejlesztésének, így a röntgen DR rendszerek termékcsaládja bővítésének célja a Canon piaci jelenlétének növelése, valamint az orvostudományi intézetek digitalizálás és szoftveres diagnosztikai leolvasás irányába mutató fejlődésének elősegítése. Így a Canon a nagyobb diagnosztikai segítség és a hatékony gyógyítási eljárások révén továbbra is támogatja az orvosi közösséget.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés