Connect with us

Hirdetés

technokrata

A T-Mobile elindította első Push To Talk szolgáltatását

Kütyük

A T-Mobile elindította első Push To Talk szolgáltatását

Ahogy az várható volt, a T-Mobile a napokban beindította Németország első Push To Talk (PTT) szolgáltatását.


Az arra alkalmas mobiltelefonok segítségével az előfizetők walkie-talkie jellegű funkciókat vehetnek igénybe, vagyis tárcsázás nélkül, közvetlen módon beszélhetnek egymással, egyszerre akár tizen is, igaz egyirányú szolgáltatásról lévén szó egy időben csak egy valaki beszélhet. A rendszer a hangot adattá alakítja át és GRPS technológiával továbbítja.

A T-Mobile első Push To Talk készüléke nem más, mint a Nokia közelmúltban debütált strapamobilja, az 5140 típusjelzésű készülék. A Nokia 5140 Relax 100 csomagban 49,95 eurós áron vihető haza. A mobil operátor munkatársai egyébként ígéretet tettek arra, hogy a jövő esztendő elején számos újabb Push To Talk kompatibilis mobiltelefon jelenik majd meg a vállalat kínálatában.

A T-Mobile féle Push To Talk szolgáltatás 1 eurós napi, illetve 18 eurós havidíj ellenében vehető igénybe. Akik a szolgáltatást külföldön is használni szeretnék, 4 euróért egy 100 hangüzenet küldést tartalmazó csomagot vásárolhatnak. A Push To Talk magyarországi megjelenésének várható időpontja egyelőre ismeretlen.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés