Connect with us

Hirdetés

technokrata

Jövő évi internetes tervek, eddigi eredmények

Kütyük

Jövő évi internetes tervek, eddigi eredmények

Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter elmondása szerint 2004-ben 2004 helyen hoznak létre eMagyarország Internet-hozzáférési pontot; az Internet-penetráció pedig tovább fog nőni.

A minisztérium vezetője ezt csütörtökön közölte a nyilvánossággal. Elmondta azt is, hogy háromszázat teleházakban, ezret könyvtárakban és kulturális intézményekben, a többit pedig a kispostákon fogják létrehozni.

Kovács kijelentette, hogy az eMagyarország program fontos elemeként az európai uniós csatlakozás idejére legalább 2004, egy új pályázat kiírásával pedig 2100 Internet-csatlakozási helyet fognak kialakítani. A teljes eMagyarország program megvalósítása összességében 2 milliárd forintba kerül. Eddig a közösségi Internet-pontok kialakítására mintegy egymilliárd forintot, a közháló indítására 300 millió forintot, táborokra pedig 50 millió forintot költöttek.

A miniszter fontosnak tartotta azt is kihangsúlyozni, hogy az Internet elterjedése felgyorsult, a tavalyihoz viszonyítva 40 százalékkal nőtt az előfizetők száma, és megháromszorozódott a szélessávú eléréshez kapcsolódó szerződéses végpontoké.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés