Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az egyik legrégebbi zeneletöltő szolgáltatás feltételei komolyan szigorodnak

Kütyük

Az egyik legrégebbi zeneletöltő szolgáltatás feltételei komolyan szigorodnak

Az előfizetők eddig korlátlanul tölthettek le MP3-akat az Emusic szolgáltatás igénybevételével, ezeknek az időknek azonban vége.

A Vivendi online részlegének, a VUNetnek bejelentése szerint eladták egy New York-i cégnek, a Dimensional Associates-nek az egyik legrégebbi fizetős zeneletöltő szolgáltatást (meg nem nevezett összegért). Az Emusic eddigi ügyfelei számára ez a letöltési feltételek drámai szigorodását hozza magával: korábban ugyanis az előfizetők végtelen mennyiségű MP3-at tölthettek le a független kiadók által megjelentetett dalokból egy hónap alatt; ám az új tulajdonos ennek véget vetett.

A szolgáltatás 10 dolláros havidíj esetén 40 dal letölthetőségét biztosítja, 15 dollárért pedig 65 zeneszám beszerezhetősége áll már csak rendelkezésre a korábban korlátlan letöltéseket élvező ügyfelek számára. Igaz, abban továbbra is egyedülálló marad az Emusic, hogy a dalokat a nyílt MP3 formátumban kínálja, mindenféle másolásvédelmi technológiáktól mentesen. Az új árpolitika november elejétől lép majd életbe.

Gazdasági, jogi és technológiai nyomással indokolta a cég a döntést a felhasználók számára. Közlésük szerint ugyanis két tűz közé kerültek: egyrészt a szerzői jogok tulajdonosai minden letöltött dal után elvárják annak ellenértéknek befizetését, azonban sok pénzt is veszíthetnek azzal, hogy a nagy mennyiséget letöltőket korlátok közé szorítják. Ez utóbbi ügyfelek ugyanis könnyen az illegális letöltések felé mozdulhatnak el.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés